bra ord

När man e kanontrött, och lite knäpp i skallen brukar jag drömma mig bort bland fina saker, som ett sms där man blir kallad älskling, mitt nya hus altan, min underbara dotter isa, den gammla servisen från mormors mor, vackra smycken, nya lakan, en vacker tavla som mamma har målat, skön musik, ett spegelblankt hav nattetid, vita rosor, min färglada kaffemugg på jobbet, och mycket mycket mera....
*flum*

Bra shit

Ny serie jag har börjat följa är Game of Thrones.
Riktigt snygg och en schysst story, man blir inte besviken..

Better

Nu har jag jobbat två nätter, och är inne på min tredje. Mår betydligt bättre idag än vid förra inlägget.
Har fått sova ordentligt, och känner att snart är det dags för flytt och SEMESTER!!
Min allra första betalda semester, det ska bli skönt. Framförallt flytten. Länngtar så jag går sönder.
Sitter på ikea.se dagligen och planerar och funderar hur huset skall inredas... just nu har jag ingen större plan, utan vill mest flytta in först och sen göra små inredningsprojekt i huset.
Först och främst vill jag ha en schysst utemöbel, en köksö, och en beige soffa..
Kanske denna, med tillhörande pall? ;)
Annars så hade jag även tänkt att sambon skulle få små byggprojekt, för att han ska lära sig att bli duktig att snickra.. HÖHÖ.
Skulle gärna vilja ha en bänk med förvaring på altanen, men de är svinigt dyra i butiker, så jag tänkte att man kanske kunde bygga en..
Några exempel nedan..

Ur gängorna

Så känner jag mig just nu.
Känns lite som jag har tappat kontrollen, bara för en vecka sådär iförsig, men det går snabbt att få humöret i botten.
Har tappat min så bra påbörjade vecka med viktklubben, har tappat bort all träning, och har istället njutit av lite för många glas vin och alldeles för god mat i för stora mängder.
Osså tänker man att nästa dag då ska man minsann ta tillbaka sin kontroll, men det blir allt längre fram hela tiden.
Kanske kan detta blogginlägg få tillbaka mig till framtiden, för just nu känner jag mig som en trött och svällande koloss. Inga kläder passar och jag orkar ingenting...
Inne på nattpassen nu ju, vilket heller inte gör saken bättre, man e helt enkelt "dum i huvudet" när klockan har slagit 0400 för ett tag sen och kroppen skriker efter vila och sömn..
Kanske, kan jag komma ur de här efter denna vecka med nattpass, och helgens flytt... sen har jag semester, då skall jag ha tagit mig tillbaka till kontrollen..

vilken helg..

Gillar inte storhelger. Klart det blev struligt denna ocks¨, men det har vart sköna strunder också.
Jag har massa bilder från jmidsommarafton, men har inte hunnit få in dem ännu i datorn, så så fort jag gör det lägger jag ut dem.
Just nu är jag tillbaka i arbetrsveckan, nattetid fyra dagar denna gång. Man blir lite knäpp i huvudet, men det är lite skönt också... nu kan man kolla in serier och filmer som man inte sett ännu. :)
Mer kommer under nattetimmarna....

New in..

Jag härmar alla modebloggare och skriver det klassiska "new in", i detta blogginlägg.
Var i sundsvall igår och träffade en kompis som var hemma över semestern, han bor i dublin annars.
Kanonrolig dag, massa långa samtal och hann med lite shopping i sundsvall med.
Det är ju myckett reor nu, så det blev inte farligt dyrt heller.
Hittade dessutom parfymen som jag har gott och suktat efter en längre tid till förmånligt pris, visserligen i liten förpackning, men jg använder inte mycket parfym, och isåfall kan jag köpa den större sen..
Det är iallafall mycket skönt att få en "johannadag" fri från sambo och barn.. haha.
sommarklänningar...

Hittade äntligen jeansskjortan som passade mig, sen också en skön kofta som man kan ha över klänningar... Kanon!
Lite smink, orange och rosa gillar jag nu starkt!
Luktar såå sommrigt och härligt!!

Ny säng till Isa

Äntligen ska Isa få flytta från spjälsängen till en växasäng.
Har varit i mina föräldrars gömmor och hittat min gammla växasäng som hängt med några år, allt från när mamma min var liten, till mig, och mina bröder.
Isa vart stormförtjust och ville testa den direkt. :)

Maxi..

Ica Maxi i all ära till härnösand, det ska bli fantastiskt, men det var inte riktigt det jag var ute efter i detta inlägg.
Vill bara passa på att uppmärksamma sommarens absoluta favoritplagg från min sida, maxiklänningen.
Har just nu fyra stycken, en svart, en beige och svartrandig, en gul och en grå.
Men det skulle inte sitta helt fel med en stormönstrad eller varför inte en härligt rosa?
Denna såg jag Emma själv bära i http://blogg.expressen.se/emmasmode/, fantastisk..

Lääängtaaar..

Börjar seriöst nu längta galet mycket till flytten till huset. Man e less på att konka uppför trapporna till lägenheten, less på att packa allt när man ska ut.
Vill till altanen, sitta och njuta med en kopp kaffe och en god bok, eller bara ligga på knä i rabatten. Ja, faktiskt, ser tom fram emot att gräva i jorden.. det är väldigt olika mig.
Överallt ser man inredningsdetaljer, kollar soffor, tapeter, färg och lyktor dagligen.. och inte minst inredning till Isas rum.

sommar, sol och vin..

Ibland undrar man om man inte är lite småalkis när det e sommar. Det finns inge bättre än att ta ett kallt gott glas vin till kvällningen, efter en lång arbetsdag...
Just nu är dessa mina favoriter!

Back on track again

Med jobbet ja. Har precis börjat en härlig jobbhelg, tolv timmar varje dag, sen avslutas allt med möten på måndagen.. great.. ;)
Tack och lov har man ledigt över midsommar iallafall..
Sen går jag över på fyra sista nattpass innan semestern.
Då skulle jag behöva lite filmtips att glutta på fram på småtimmarna.. nån som har något förslag?? ;)

Två nya..

Var ju sugen på nya dofter inför sommaren.
Detta kom med posten häromdagen..
Luktar fräscht, ganska klassisk parfymdoft
Denna hade jag i min ungdom.. (gymnaiset) Lite speciell att minnas tillbaka typ.. Den e fräsch!

Trolldoktor?

Idag har jag besökt en osteopat. Hade absolut inga förväntningar, men blev glatt överaskad!
Det var fantastiskt skönt och avslappnande. Han sa dessutom att han "läkt" mig klart på ett besök, vilket jag tycker väl e bra, men hade lätt gått tillbaka en gång till och "bli läkt" en gång till. Fantastiskt skönt!!

flytt o flytt

Var ner till förådet idag för att hämta upp ett gäng kartonger för att börja packa. Gick sådär, eftersom alla kartonger var borta. Vet att sambon har lånat ut några tidigare, men trodde de var åter. Icke.
Så nu måste man börja leta banankartonger på butiker... avskyr detta. Vet inte varför... gillar liksom inte att gå och be om något gratis..
sucka.

Oregelbunden..

....när det gäller vikten ja.
Nu har jag bytt taktik igen.
Det funkade inget vidare att köra LCHF, blandat med GI, jag fuskade med kolhydraterna för mycket.
Övervägde att gå över till viktväktarna igen, men kom på att man kanske skulle testa nått nytt ändå.
Jumera kan man hitta mig på viktklubb.se
Det ska bli spännande om detta funkar, jag vill ju ändå fortsätta till viss del med riktiga produkter så som riktiuga fetter, och protein, istället för att köra lightprodukter.
Men jag måste helt enkelt ha kontroll annars fuskar jag för mycket. Hoppas nu på denna sajt, har många vänner som använder denna och det funkar.
Spännande...
Jag känner att så länge jag inte ger upp totalt kan jag fortfarande klara det här nån gång. Det kanske krävs lite kamp, och testa alla dieter som finns för att de skall till slut funka... Den dagen jag ger upp totalt, då är det nog kört.

Kvinnolyx!

Idag regnar det, och jag och Isa är hemma. Perfekt dag för att packa, och jag e faktiskt ganska nöjd att det är skitväder, det gör mig inget alls.
Men jag startade dagen med att besöka en vännina som gör snygga naglar och testa gelförlängning för första gången i mitt liv. Kanonsnygg blev det, och återbesöket äär redan bokat! :)
Detta kan ju lätt bli en vana..

Härliga tjejmidda..

Under lördagen tog jag och Isa en tur i birstam, köpte nya bra bh:ar från Change och lite t-shirts till morgan. Isa och jag njöt av varsin smothie och kaffe/frappe... kanonmys!
På kvällen var det dags för tjejmiddag hemma hos anna. Som vanligt fick man nya inspiration och ideér när man kommer hem till henne, kanon inför min husinflyttning som är snart..
Härliga tjejer va på plats, massa god mat!!, och trevliga samtalsämnen.. Kvällen avslutades med att skaka rumpa till Irene Panik på hamnjrogen.. tror snart jag börjar bli deras toppfan, haha har vart på varje spelning hittils, frivilligt eller ej..
Tjejjer i Birsta!
Härlig kvällssol på Annas altan, och massa god mat!!
Nöjda och mätta.. :)
Fartfylld avslutning på Hamnkrogen..

Vaarmt...

så kom sommaren!
Fredagen var verkligen superhet, och vi flydde redan torsdagskvällen ner till havet för att svalka oss i havsluften.
Supermysigt var det därute, och under fredagen fick vi ordentlig chans att sola och mysa av sommarvädret.

Sjung om studentens.... vemod

Studentdag idag. Jag har ingen att fira, och dessutom jobbar jag hela dagen så nått firande blir det inte. Men som varje år denna dag får jag nästan lite kalla kårar då jag minns tillbaka min egen student för snart tio år sedan.
Studentdagen är ju alltid en stor dag som man ser fram emot enormt när man är ung. Det är då man blir vuxen och plötsligt skall bestämma vad man skall göra i sitt liv, man får bestämma själv.
Jag var dock inne i en skum "hata allt kommesiellt" period.. dessutom hängde jag inte så mycket med mina klasskamrater heller, vilket innebar att jag inte gick på en enda studentfest! Javet det låter krasst, men just då var det så.. det enda studentarrangemanget jag var med på förutom studentdagen var en brännbollsturnering, balen, och mösspåtagningen.
Jag missade allt. På själva dagen var jag "självklart" klädd i svart, och inte ens onykter... Det finns inte en enda bild från min student, inte heller från balen.
va e det för minne liksom?! Jag beskyller mig själv massor, men också mina föräldrar som jag faktiskt blev besvikna på, som var oerhört stressade och oengagerade.. inget ont till dem egentligen, eftersom jag själv inte direkt var det heller.. menmen..
Istället för att fira ordentligt med fest och ståhej, drog jag själv till denna festival:
Som för övrigt är just nu, as we speak. Suck, och här e man instängd på jobbet..
snacka om gammla minnen som bubblar upp...
Nåja, jag hoppas iallafall att de som går ut i dag på trappan får en fantastisk dag, vädret e ju iallafall på rätt sida just nu!

finbesök

Idag kommer min härliga vän Lina på besök! Detta ser jag fram emot massor, då det var aslänge sen vi sågs...
Tyvärr hinner vi inte ses så länge, men jag planerar en sthlmstripp med Isa i juli också så man kan umgås längre!
Här är jag, Lina och Tita.. detta är taget strax en månad efter att Isa föddes, så man var ju inte den minsta personen då direkt.. ;)
Partyparty var det iallafall.. :)

Crazy..

Har egentligen inte viktigt att säga idag, är inne i arbetsperiod, och fyller hjärnan med vilt på vägarna och vägarbeten... så här knäpp känner man sig efter ett tag.. ;)
Men det är ganska kul trots allt,... 

Cravings for converse

Jag ville ha ett par snygga converse.
Min dotter Fick ett par skitsöta rosa när hon fyllde två, och jag blev så tagen att jag bara måste ha ett par sådana själv. Sen gick det lite överstyr, eftersom jagf inte kunde bestämma om jag ville ha ett par rosa, viita eller i skinn..
Det slutade med tre nya par converse..
Hoppas jag kan ha alla i storlekarnam, annars kommer jag sälja dem som inte passar.

Tivoli

Dagen till ära besökte vi det lokala tivolit. Isa tyckte det var toppen såklart, men hon tyckte barnkarusellerna sög, och ville helst åka de stora och snabba karusellerna. ;)
Skoj var det förstås..
Denna karusell var bra seg tyckte isa..
Bilar på rad längs en bana, nja.. duger väl en stund tyckte Isa..
Masken (liten berg och dalbana) var klart roligast eftersom den gick både högt och snabbt..

Det blev kung!

Kvällen igår blve mycket mer än va jag hade förväntat mig. Alldeles underbar.. :)
Först åt vi en härlig middag på Amenta, med förrätstallrik, antipasti, mycket gott!! Sen åt jag en härlig skaldjurspasta.. (jag jag struntade i LCHF, och GI, just denna kväll)
Därefter en väldigt nödvändig kaffedrink, innan vi skulle promonera ner till Härnösands teater.
Antipasti..
Efter det var det så dags för mina favoriter, Umbiblical brothers på teatern. Så fantastisk kul självklart,
Vi hade ont i magen efteråt efter allt skrattande, och det var som både jag och morgan var helt färdiga efter föreställningen. Menmen, skam den som ger sig, vi gick till Hamnkrogen och satt och myset med varsin filt, och drink, och lyssnade till en jätteduktig trubadur.
Sen drog vi vidare mot Bittens, där vi hade turen att just träffa grabbarna i Umbiblical brother, och tänka sig de kastade dart precis, och jag som gillar detta mycket i krogsammanhang, hoppade snabbt in i spelet. Det blev en perfekt avslutning på kvällen, och killarna var verkligen supertrevliga! Lika crazy och galna som man förrutspått!

Jag och Dave och hans kollegan som sköter ljuset och som är karakjtären "tina" bakom scenen... ;)

Vår kväll

Ikväll ska jag och min älskling göra av med pengar.. ;)
Först en härlig middag på amenta, jag tänker överaska och bjuda på trerätters!! Sen ska det vara gott dricka till, passande, till varje rätt.
Därefter ska vi promonera hand i hand till Härnösands teater och kika på umbiblical brothers, som jag har sett tidigare en gång och blev helt lyrisk över. Sååå kul!
Kvällens avslutas förhoppningsvis med skaka rumpa på nån krog.. gärna uteservering.
mys ska det bli!!
Umbiblical Brothers

Härliga dag..

Idag har vi haft en fantastisk dag. Själv var man ju lite seg efter gårdagens bravader med både pupbrunda och studentfest..
Vi packade ner massa jordgubbar, kex, ostar, kaffe och annat gott i frysväskan, och tog med en stor filt och massa sandleksaker till isa, och for ut till smitingen somn är en stor sandstrand inte långt utanför där vi bor.
Vädret var väl sådär, men det gjorde ingenting. Supermysigt var det att ligga där på filten och titta på Isa som stormtrivdes med att leka i sanden..
Ännu en sådan fantastisk familjedag!

Jag är kär..

Jo, så e det, inte bara i min underbara kille, och i min dotter, jag är även kär i en soffa. Äntligen. Har variit småått skeptisk till alla "u-soffor", ala med divan.. visst, jäkligt bekvämt, och praktiskt, men det står ju en sån i varje hem.. visserligen har den soffan jag är kär i också liknande proportioner osv, men den ser lite annorlunda ut. Dessutom tänker jag ha en ljusbrun variant..
Detta är stommen..
Det som är speciellt med denna, är det ena hörnet, som är extra djupt, där man lätt kan mysa ihop sig med sin älskling utan att vara nära att trilla nedför kanten. Jag gillar som sagt DJUPA soffor, som man kanppt kan sitta riktigt i.. En annan variant som jag fick tips på är denna:
Denna ska tydligen vara extra djup, syns kanske inte på bilden, men ändå... men visst håller ni med, denna är ändå liiite tråkig...
Det här med soffor är svårt, och jag tänker inte ge upp förren jag hittar den speciella jag vill ha...

Isas sommarfest..

Min lilla nyss fyllda 2:åriga tjej visade upp oanande talanger på dagens sommnarfest på hennes förskola.
Först när alla skulle sjunga tillssammans ville hon inte alls vara med, utan satt fastkedjad i mitt knä konstant heöa framträdandet. Men efter lite fika, och "öppen scen", klev så min lilla tjej upp och tog stadiigt tag i mikrofonen..
Jag började nästan gråta kan jag säga, då hon och tre andra tjejer tydligt och högt sjöng Bäbä vita lam, med dans till.. helt otroligt!
Har en film också, men har ej lärt mig hur man lägger upp sådana ännu.. får bli en annan gång.

Fick nått knäpp igårnatt..

Kom på att jag nog skulle färga håret rött. Saknade den där härliga kopparbruna färgen i håret, så jag slängde i lite färg i natt.. ;)
Känns skönt till kvällen. Ska umgås med härliga Karin, vi ska slappa på en filt med vin.. :)


RSS 2.0