Vecka 12+1

Happ, på väg in i vecka 13 då... 12 veckor avklarade. Nu ska den största risken för missfall vara förbi, så det är ju skönt. Illamående och sånt skall ju också minska. Än så länge så känner jag fortfarande av det, men eftersom jag får medicin för detta håller det sig på en lugn nivå.

Tycker det går sjukt långsamt denna gång, men det kanske blir bättre när man fått vra på ultraljud nr två om några veckor.

Ska till MVC imorgon för inskrivning, så det e ju ett steg i rätt riktning.

Här är lite info man kan hitta om denna vecka från nätet.


Vecka 12
Ditt barn är ca 60mm långt från huvud till stjärt och vikten är omkring 18g. Barnets huvud blir rundare i formen och hon eller han ser mer och mer ut som ett människobarn från topp till tå. De inre organen fortsätter att utvecklas, speciellt hjärnan. Fingrar och tår har delat på sig och skelettet blir allt hårdare. Könsorganen börjar formas i enlighet med fostrets kön.
Hypofysen som sitter på hjärnans undersida, börjar producera hormoner och stämbanden börjar bildas. Barnet rör sig alltmer i livmodern och kan le, rynka pannan och suga på tummen. Matsmältningssystemet klarar nu att tillgodogöra sig glukos (socker) och navelsträngen transporterar näring och avfallsprodukter mellan moderkakan och barnet.

Vabb=bakning

Isa hade några febersträck i veckan, så jag fick va hemma hela dagarna med henne. För att få tiden att gå och underhålla henne har vi passat på att baka lite.
Igår gjorde vi muffins med glasyr, och idag har vi gjort frusen cheesecake.

Funderar på om man skall baka matbröd också, med linfrö och solrosfrö så magen blir glad. :)Ny härlig helg med sol!!

Vi drog upp till Graninge som vanligt och lapade sol hele helgen. Skönt var det med korvgrillning, skoter och allmänn vila...

cravings

Nu har mina så kallade cravings dykt upp. Det är inte så att jag MÅSTE ha nått direkt, men det finns saker jag tänker på som är extra goda just nu..

Häromdagen kom jag tex på att päronnsoda är supergott, likaväl päronsaft, päronjuice.. inte själva päronet i sig, utan den där essensen av päron.

Annars gillar jag goda ting som kladdkaka, men spetsade denna med apelsin idag... muummmma Apelsin är en underskattad frukt. Tyvärr tror jag det är skalet som man inte orkar med helt enkelt, och så blir det kladdigt när man skalar.

En annan grej som e gott är äpplen, helst royal gala... såå god!!

Konstigt nog är mina vanliga favoriter så som glass och mackor, inte lika eftertraktat.. heller inte kvällsfika i sig, annars blir jag alltid hungrig på kvällen. Inte nu..


Illamående borta redan?

Jag tror mitt Gravidillamående är på väg att avta! Redan! Jay!!!!

Glömde ta min medicin mitt i dagen men mår fortfarande bra..

Man får hoppas på att slippa ev dipp. :)


Koka, sylta och mys..

Lingonsylten tog slut häromdagen, och jag fick naturligtvis för mig att just idag var det dags för blodpudding till middag. Bra med järn och lite annorlunda middagsmat..
Det var bara att ta fram mer lingon ur frysen och koka en kastrull så det blev två rejäla burkar. Riktigt mysigt är det och doftar gott i köket. :)


Ny vagn

För stundande bebis så har jag unnat mig en ny vagn. Lite smidigare och nyare.. Isa provsov i den första dagen. Den verkar godkänd enligt henne iallafall. Längtar redan massor tills man får lägga i liggdelen och ut och dra den med pyret i. :)

Ska sälja den gamla, hojta om det är nån som är sugen på en superfräsch Brio duo från -08 med sitt och hård liggdel. Chokladbrun är färgen och inge solblekt heller...Det kom ett paket


Jättefint inslaget med rosa inslagningspapper och grönt.
Fint hjärta och ett handskrivet kort!!
Det är inte varje dag man får ett sådant omsorgsfullt inslaget paket inte..
Inte undra på att företaget kallar sig för GlamMom.
I Paketet fanns två jättefina amningsbh:ar, och en sporttopp med amningsfunktion.
Satt superbra alla tre.
Kan verkligen rekomendera denna sida för er därute som vill hitta snygga bh:ar,
både med och utan byglar..
http://glammom.se/


Vintertider...

Tillbringar mycket gärna vintern i Graninge som ni kanske märkt. Skoteråkning, snöbollskastning och korvgrillning står alltid på schemat.


En dag på technichus...

För några veckor sen besökte Jag och Cissi med varsitt barn, Isa och Majken Technichus i Härnösand för att ha en skön lekdag.
Detta är lite försenat i bloggen, men bättre sent än aldrig va.. ;)


Gravid.. javisst

En av de önskningarna/saker jag ville uppnå i år har jag uppnått. Så här såg min lista ut sttrax efter nyår..

* Bli gravid
* Komma igång ordentligt som redaktör för trafiken.nu
* Träna på golds och friskis en gång i veckan
* Och ha fler familjemysdagar

Och gravid är jag nu. I vecka 10+0.
Jag ska försöka följa och blogga om detta här för er som vill följa med i diverse krämpor och lyckliga ögonblick.

Just nu hoppas jag på att jag går ur denna hemska illamnående period jag befinner mig i just nu, den startade i slutet på vecka 6, och pågår ännu... sista veckan har varit riktigt illa, men idag mår jag faktiskt riktigt bra.

Igår på alla hjärtans dag besökta jag sjukhuset i sundsvall, pga illamåendet, fick då också göra ett tidigt ultraljud och kika hur bebisen har det. Den verkar ha det kanon! Ligger där och spratlar och snurrar runt. Växer bra tack och lov! Fick massor av nya energi och kraft att ta mig igenom den här perioden, längtar nu tills magen börjar växa och tills när man kan känna de första bubblen/rörelserna.

Pyret är arbetsnamnet tills vidare... :)

Inte med på noterna riktigt

Jag har lite planer för ny design för denna blogg. Har börjat skissa men inte klar ännu.

Tyvärr är jag inte riktigt reko just nu, legat sen ca två veckor tillbaka i sjuktillstånd. Illamående, äter stark medicin för detta men orkar inte mycket just nu. Därför blir denna blogg lite nerprioriterad just nu. Hoppas ni som läser har förståelse, det kommer bli bättre när jag e på fötter igen. :)


RSS 2.0