GLAD MIDSOMMAR!

Så var det midsommar igen. Fint väder verkar vi få också.
Idag var det med en viss oro som jag vaknade upp, Isa hade haft feber igår, så vi var oroliga att midsommarfirandet skulle få ett snöpligt slut för vår del. Men än så läge verkar Isa va på gott humör, några febersträck har hon, men inget som man inte kan bota med alvedon och glatt midsommarhumör..

Nu är det snrt dags för midsommarlunch, sill och färskpotatis på altanen blir det. :) Ikväll fortsätter vi förhoppningsvis då med grillning och sällskap av trevliga människor!

Här är en bild från förra sommaren.. va Isa har vuxit sen dess! :)


Semester!

Igår gick jag av mina sista pass, och tog semester.
Skönt. Nu kanske man har tid att blogga lite.. ;)
Isa och jag är hemma idag och funderar just nu på vad vi ska hitta på.. eftersom de flesta vännerna verkar upptagna på annat håll blir det nog en sundsvallstur. Lite shopping kanske lagomt när sommarlönen kommit så man kan bränna pengar.. ;)
Jag ska iallafall fylla på jorden i mina potatishinkar som verkligen växer så det knakar.
Så här såg det ut hemma hos oss häromdagen när rabarberpajen stod som eftermiddagsfika..
sommrigt va!

Spaaadag

Idag blir det spa för hela slanten med härliga tjejjer!! Ska bli så skönt för mina onda fogar och rygg att få slappna av lite i varma bad och basturum. Och bara att få vara Johanna, och inte mamma hela tiden... så skönt och roligt kommer det bli!!

Check

Har börjat införskaffa de saker som behövs till nya beben. Trots att man haft ett barn redan är det ändå endel nya prylar denna gågn, nu har man ju lärt sig vad man vill ha, och vad man saknat sist.
Jag har införskaffat en ny bärsele tex, den förra ergoselen vi hade passade inte min kroppsform alls, så därför skall jag testa den kända babybjörnselen, synergy med ryggplatta.. en superfin har jag fått tag på, halva priset på tradera.
Babybjörn synergy..
Sen behövdes ett nytt babyskydd, som passar i chassit i den nya brio sing vagnen. Brio primo, fick tag på ett sådant billigt på blocket.
Och den fina Briovagnen har jag ju visat förr... men den tåls att visa igen.. ;)
Härnest skall jag införskaffa en babysitter, helst en babybjörn babysitter, men får jag inte tag på ett sådant till vettigt pris funkar det med annat..
babybjörn balance air... niiice... men dyyyyrt!
Så... nu är jag förberedd.. lite nya bäbiskläder från tradera är också inhandlat.. man måste ju ha nått nytt till den nye personen... kanske heter han Måns, det får vi se...
LÄNGTAR!!!!

Sommarpyssel

Under dagarna som varit har jag hunnit med lite härligt sommarpyssel. Nya planteringar, rabarbersaftkokning och godislagande. Rabatten utanför altanen har verkligen börjat växa och färgerna är starka. Massa smultron kommer det bli i år, mitt i rosenbuskarna sprider de sig vind för våg.
Sen har även mina potatisplantor börjat kika upp ur jorden i de svarta hinkarna. Mycket spännande ska det bli när första skörden blir. :)

Jomen jag växer ju...

Nu är jag i vecka 27 alltså.. beben sparkar om en tok redan, snacka om att tumla runt. Men det är roligt också, han är så framträdande motför hur Isa var när hon var i magen. Han verkar reagera på allt som jag gör, om jag är ledsen eller arg, om jag är uppspelt eller lugn. Även på vissa sorters mat med socker eller kall vätska.

Spännande e det.. Nedan kan man läsa lite om denna vecka från Gravid.se.


Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel.Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade. 

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln. 

 


RSS 2.0