Bank i mammahjärtat

Helgen har varit speciell. Lördagen tillbringade hela familjen på stan på förmiddagen, och vslutade med lunch på Hilmas. Mycket gott och trevligt sällskap fick vi av två vänner till mig som dök upp.
Sedan hem och städa och dona för på kvällen var det tjejkväll med kex och ost och vin. Mycket trevliug kväll blev det, självklart lite väl sen men så får det va ibland.
Barnen och Sambon åkte till Graninge så jag var helt själv hemma. Konstigt som tusan, speciellt att vara utan Elis.. Fick pumpa ur i duschen några gånger för att hålla produktionen uppe.
 
På söndagen när de kom hem fick jag världens mysigaste leende av Elis som fortsatt le när han ser på mig. Det är hans första "riktiga" leenden som inte är "gas i magen leende"... snacka om bank i mammahjärtt!!
 

Höstutflykt

Jag, Isa och Elis tog bilen ut till smitingen idag, för att göra en eftermiddagsutflykt. Med Elis i selen promonerade vi till klubbsjön på handikapprampen och stannade där för en festis och godisbit, för att sen avsluta med strandpromenad.
Härligt som tusan med frisk luft, gillar verkligen smitingen med omnejd som utflyktsmål, tröttnar aldrig. Det finns så mycket fina vyer och platser att besöka, både öppet hav, klippor och skog.
 

Lite smyckesinspiration

Hittade dessa speciella smycken via en annan blogg (http://roomservice.blogg.se).
Gillar inte alla smycken men dessa två nedan kan jag gått och väl tänka mig, synd bara att jag så sällan använder ringar och halsband, men det hade vart kul att ägt... ;)
Här är sidan om säljer dessa: http://www.etnodesign.se/sv/produkter/accessoarer/hidden-garden/
 
 
 

Lite efterlängtad update....

Helgen har varit lugn och trevlig. Graninge hr varit skådeplatsen, och vi har vrvat jakt och trevliga samtal och några vinglas. ;)
Elis fick följa med ut i skogen en stund via selen på mig, vilket vr supermysigt.. han somna direkt såklart.
Jag hae varit usel på att blogga sist tiden, hinner helt enkelt inte, osså är som sagt detta verktyg sååå segt numera så man blir både irriterad och tapppar lusten totalt. Funderar på att flytta bloggen till nått annat bloggadministratör..
 
I veckan fyller jag år, så jag ska fira med släkt och vänner i helgen.. det blir great!!
 
Elis är fortfarande världens mysigaste bebis, han hr dock fortfarande ont i lillkaggen ofta, och jag provar alla möjliga varianter från mjölkfritt till olika ersättningar. Just nu är jag inne på mjölkfritt och enbart amning, vilket innebär att han hänger på mig dygnet runt. Börjar kännas som han är en etra kroppsdel av mig, vilket han egentligen är på sätt och vis, men det vore skönt att få nån timme fritt. Men i helgen får jag det!
 
Lite uppdate blev det allt idag...
 

blogg.se eller annat?

Är det bara jag som tycker verktyget i blogg.se blivit extremt segt sedan den nya uppdateringen gjores? Om nån läser detta från blogg.se får de gärna komentera varför det är så... orkar nästan aldrig blogga nu för verktyget är så segt.


Mjölkfria veckan... eller mer..

Lilla Elis har ont i magen. Precis som storasyster hade. Tack och lov vet man ju att det går över, men man vill ju göra det mest för älsklingen när han har ont, så nu ska jag prova att skippa alla mjölkprodukter en vecka för att se om det ger nån verkan.
Har därför inhandlat endel mjölkfria grejer, alltså inte laktosfria, utan mjölkfria.. Det finns ju produkter, men inte i samma utsträckning som laktosfria.
 
Smör var ju lätt, carlshamn har ett bra mjölkfritt smör som smakar som vanligt smör. Check. Sen var det det där med vanlig mjölk, provade havredrycken i teet i morsse, helt ok, men kaffe och havredryck var verkligen ingen hit. Har köpt soya mjölk nu och ska testa det imorrn.. 
 
Provade göra en brunsås med soyagrädde, det vart VIDRIGT!!! tror jag tog för mycket soyagrädde, tydligen måste man vara väldigt försöktig med sådan matlagningsgrädde.
 
Om det är nån som har några tips på mjölkfria produkter som funkar istället för klassiska mjölkprodukter får man GÄRNA kommentera, alternativt komma med trevliga receptförslag som är mjölkfria... ;)
 
 
 
 

Lek, lek lek.....

Har man en tre:åring som enbart får vara 15 timmar på förskolan blir det mycket energi över. Man måste helt enkelt skaffa lekdater lite då ch då för att få ur energin... Häromdagen var vi hemma hos M och C. Gofika och kaffe vankdes självfallet och Isa och M lekte gärnet så svetten rann!!
 

Jamenjaaaa.... julkänsla redan??

Glöggen för i år, den ska bli grymt spännande att smaka!


Hösta...

 
 Idag har jag och Elis varit hemma själv en hel del för första gåmgen. Isa var på förskolan och pappa på jobbet. Har passat på att hösta lite när Elis sov, bland annat kokat mer saft, bakat mer hälsolimpa och planterat lite ljung på framsidan av huset.
Skönt att få lite gjort då det känns som sådant blivit åtsidosatt sista tiden. Man hinner inte lika mycket helt enkelt.
Hade några besök också av kära vänner som hde med sig superfina presenter i form av vackra blommor, godis och nalle till Elis. Det har helt enkelt varit en väldigt trevlig dag,,
 
 
 

Jag heter...

Elis!

RSS 2.0