shopping

Jag har varit i stan och gått loss med plånboken... det kanske blev lite väl tilltaget, menmen, man måste ju passa på.. eller?  Det var skoj iallafall..

Träffa min kära kusin och hennes barn, vi var två tjejer med varsin barnvagn. perfekt, för då hänger vi ihop på ett bra sätt och förstår varann vart man vill gå.. 

Trevligt var det som tusan, och vi käka sushi, jag drack en massa kaffe och vi shoppa...
Dag två var vi också i stan, med en ny kompis, det blev en god ceasarsallad på söder, sen glass och sangria! Och lite mer shoppning...

Tänkte lägga ut lite bilder här av några av de prylat jag inhandlade. Dock får ni har överseende med bilderna, det var mörkt och min blixt på mobilkameran e kass...

Klänning, kjol, scarf
 Kläder till Isa..
 T-shirt, oversize t-shirt, munkjacka..
 
två par skor, nagellack, rosetter, halsband, örhängen solbrillor.. m.m.Jag har handlat mer också, men vill inte lägga ut bilder på allt.. ;)


Dubbelmoral?

So What?

Nån skrev så om mitt förra inlägg, det e väl inge fel att tycka om sthlm och samtidigt tycka att det är skönt hemma? Så tycker jag iallafall. Inget ont mot dig som skrev det, men jag har en kärlek till sthlm som jag fick när jag var ung, en kärlek som finns i mina vänner som finns i sthlm och som också finns kvar.. självklart kan det vara dubbelmoral i vissa fall, men så känner jag det. Endel av mig älskar det och en del tycker att det e underbart att bo där jag bor.
Jag kommer alltid njuta av sthlm när jag är där, (som jag gör denna vecka) och sen tycka det är skönt att komma hem.. det kan inte va mer perfekt för mig.

storstan..

Framme.

efter strax över femtimmars bilfärd (inkl lunch) var jag och isa då framme.
Jag har länge känt att sthlm varit ett av mina hem, har många vänner här och tycker det känns härligt och får frihetskänslor när jag är här.
Denna gång har jag ju min älskade lilla Isa med mig, och jag ska visa henne allt möjligt spännande.. visserligen är väl hon helt nöjd med att bara åka runt i vagnen en hel dag.

Resan gick förvånansvärt bra ner, Isa var supersnäll, och jag skulle hellre åka med henne än utan. Hon e faktiskt ett väldigt trevligt sällskap som man inte är tvungen att prata med och gör roliga miner åt mig ibland. Toppen! Sen gillar hon all musik jag spelar...  ;)

Nu sover hon i resesängen, nöjd och trött kan jag lova.

Till viss del kändes det faktiskt lite drygt här nere, långa avstånd och värkande fötter gjorde sig påminda efter en tur till det närliggande centrumet... och jag som tänkte vara smart att köpa ett par riktigt billiga och sköna skor, gick och köpte ett par snygga istället, som är i ordentligt behöv av att gås in... imorrn ska jag preppa fötterna med plåster, sen har jag extraskor i vagnen....

Men det jag skulle komma fram till var att jag inser hur bra jag har det i min lilla småstad i norrland. Inga långa avstånd, inte alltför svårt att ta sig till Birsta och butiker, och gångavstånd till vänner och jobb. Menmen sthlm är underbart på sitt sätt också.
Och nu ska jag njuta av det i några dagar!!!Rosa? någon?

Vad har hänt??

Jag gillar plötsligt rosa..  jag vet att jag brukar ha konstiga perioder, men detta tar priset.
Nåja, det är faktiskt ganska mysigt, och jag känner mig flickaktig, på ett rockigt sätt ändå vill jag tillägga.

Imorrn så åker iallafall jag och Isa till storstan. Vi ska ha semester själva i några dagar, sen kommer sambon ner på fredag och möter upp för en härlig lördag på skansen!! Jippi.. jag är nog lika exalterad över detta som Isa borde va, om hon förstod vad det handlade om... nu var jag heller inte ironisk, för jag tycker verkligen detta. Jag har inte vart på skansen sen jag var mycket liten, kom inte ens ihåg, dessutom är det toppenmysigt med en familjedag på ett sådant ställe..

Annars så ska vi dra på stan och leka lattemammor, har endel polare att träffa, och hoppas på nån öl nån kväll med.

Nåja.. det var allt för nu... på återseende..

Du äger..

Har börjat läsa Mia Törnbloms bok Du Äger!Den är visserligen inriktad för tonåringar, men vem har inte känt sig som en femtonåring trots att man närmare sig 27 i år....

Iallafall tänkte jag att det kanske skulle vara lite intressant att testa den iallafall.

Det första man skulle göra var att istället för de sedavnliga dagboken, (skriva av sig på kvällen innan sömn för att rensa hjärnan) ska man istället rikta in sig på vad som är bra, en så kallad "Bra-bok".
Detta kände jag att det var intressant, eftersom man har som sagt en tendens att bara tänka på allt som är jobbigt, stressat eller liknande.
NUmera skriver jag om allting som är bra, ordnat i rubrikerna: "Bra idag", "Glad för" och "längtar efter"

Någonting som jag märkt är alla nya insikter om sin egen personlighet som dyker upp. Man kanske inte är glad för nånting alls en dag, eller längtar bara efter prylar...  jag försöker oftast tänka efter ordentligt om det är nått som jag VERKLIGEN längtar efter, och inser då att jag har det ganska bra som det är. DET är en insikt som e FANTASTISK.

En negativ insikt är tyvärr att jag är lite för dålig på att vara omtänksam och göra bra saker för andra, eller iallafall komma på saker jag gör för andra. Denna insikt leder väl ändå till nått bra, nu när man kan tänka på det och bli lite mer omtänksam och tänka på andra... (jag som trodde jag var bra på det, kanske borde bli bättre?, det skadar ju ingen.. )

För att sammanfatta det hela tycker jag det är intressant med detta självbejakande, och jag lär mig massor..

Dag två..

..efter starten igen..

Det går bra.
Jag känner mig lugn och med kontroll. Helt otroligt att jag bävat så inför att börja med pointsen igen, när jag vet hur skönt det är när man väl kommit igång igen..

Har också haft en skön lunchkompis på besök, vilket gav väldigt givande och trevligt samtal. Tack, du e toppen!

Isa och jag har även varit och badat för första gången i Svartvik idag. Helt underbart där, speciellt om man kommer på morgonen... det lär lätte bli fler turer dit kan jag lova.

Var in på kontoret en sväng, planerade för kommande jobb inom nöjeslivet i länet. Härnösands stadsfest och Urkult är de närmsta jobben som är inbokade. Kändes skönt, fick de dagar jag ville göra..

Sen plockade jag även på mig en ny bok för en recension; Baddaren av Emma Hamberg.
Hoppas den är bra.. den verkar intressant.

Nu börjar vi om..

Efter några veckors totalt kaos, ingen kontroll på varken träning eller points är det nu dags att ta tag i det här och återgå till fullständig kontroll med både träning och mat.
Jag tror också att jag kanske får den ro i mitt huvud jag behöver när jag gör detta.

Så jag har köpte ett nytt skrivblock, och har idag börjat om.
Ikväll ska jag och kompis ut och kuta tillsammans, så nu tar jag tag i träningen också.

Ni som följer kanske har märkt att det var länge sen jag la in nått om min vikt, detta därför jag har helt enkelt inte vägt mig på ett tag, men utlovar en ny siffra nästa vecka.

Planerar att ta tag i denna blogg samtidigt som jag börjar om igen..

:)

Äntligen riktigt bad!

Supervarmt i helgen har det vart, men jag har jobbat hela helgen.
Hade dock lördagskvällens nästan för mig själv, käka först midda med bror och pratade ut om massa gammalt groll i familjen. Kändes otroligt skönt, och för första gången på länge kändes det som att jag tappade endel irritationsmoment som har med familjen att göra.. kanske kan jag gå vidare från sånt nu och inte lägga ner massa energi på det som tidigare?? hoppas..

Idag måndag, så for jag, Isa och Karin ut till Stigsjö för att bada i en sjö.. det var riktigt varmt i vattnet och alldeles lagomt varmt i luften. Toppenutflykt måste jag säga och det var tokhärligt att få ta årets första dopp!
Isa stormtrivdes och grävde efter stenar i vattnet och plaskade för fullt.. emellanåt tog vi paus och åt jordgubbar och myste i badlakan.. 

Härligt!!Karin och Isa äter jordgubbar..

Orkar inte skriva, bilderna får tala för sig själv..

Snyggot i mina solbrillor..
Sand e kul..Midsommardans


MidsommarmysÅka båt e kul..


RSS 2.0