Advent

Ja, denna helg har det varit första advent.

Jag hittade inte ens min adventsljusstake, och har fått köra utan ljus igår. Däremot var jag och bevakade hela julskyltningen i Härnösand..  egentligen borde man kalla den årliga mindre julmarknaden istället, för nån julskyltning var det knappast..

Det känns som dagarna bara rinner iväg, och jag har hamnat i nån slags stress som inte alls har med julen att göra. Varje dag är inplanerad, varje helg lika så.. på tok för mycket.

Skolan blir lidande och och jag e allt mer stressad...

Isa gör det inte bättre heller. Hon har blivit superaktiv, och tar sig snabbt över rummet, och man får hålla i grejjer och annat. det e naturligtvis jättekul.. men jobbit också när hon ska äta, och tycker allt annat är roligare att titta på just då. Det slutar oftast med gröt runt hela köket..hehehe...  men det gör inte så mycket.

Ikväll ska jag träffa min viktgrupp iallafall... ska bli jättespännande och se hur dte har gått på vågen denna vecka!!


Här är nappfröken...


Städa städa varje fredag..

Nu har jag tröttnat på skitig lägenhet, och damm.

Dammugit, torkat golv, och sen ska jag dammtorka överallt. Sköönt...
i eftermidda ska jag julpynta med ljusstakar och annat julmys.. :)

Så kanske man kan få tillbaka lite av den energin som jag tappat bort..

Isa är också mycket piggare idag. Nästan ingen feber, och på samma lekhumör som tidigare.
:)


(snygga stavfel jag gjorde sist.. osså ska man vara journalist.. hahaha.. ;) )

regn, rusk och sjukdomar

Jag avskyr det här "ingentingvädret". Det e några plusgrader, alldeles grått och oftast regn.
Helt meningslöst.

Jag gillar i vanliga fall hösten, med löven i vackra färger, och man måste ha vantar och mössa osv.. men det här är helt fel. Det e för varmt med vantar och mössa, och ingen jacka är lagomt varm eller kall.

Dessutom e hela familjen sjuk. Värst är Isa, jag och sambon vandrar runt i ett töcken, som känns som nån stans mellan sov och vakenhet.. Isa har hållit oss vakna i två nätter nu, hon har haft högaste febern, och varit riktigt grinig. Man blir ju kanonorolig, och kan varken koncentrera oss på hemmet, jobbet, skola eller nått annat..

Jag hatar sånt. Jag bli på så dåligt humör. Jag vill ha snyggt och städat och inge kladd på bordet.. menjag har själv ingen energi för sådant.

Försökte pigga upp mig idag genom att åka ner på stan en sväng och köpa lite julprylar. Vi ska ha julgran hemma, och jag vill pynta i silver, vitt och svart. Röda kulor passar inte till ett vardagsrum i brunt och orange.

Pointsen håller jag än, men just denna vecka har det varit drygt.. mycket sugen på choklad och annat snask. Har iallafall sparat points, så i helgen blir det lite sånt.. :)

Thoooleeiiffss... huuuuu

Ok. Jag är inte ett fan av dansband. Men jag kan tycka det e lite skojjit ibland för jag har så svårt att förstå hur man kan seriöst tycka att det är bra musik..  (felåt alla dansbandsälskare)

Menmen, jag gör ju endel jobb som innebär dansband, ikväll tex Thorleif och några till på teatern. Jag får ju ändå betalt för det.

Jag höll iallafall på att göra bort mig totalt. När thorleif själv i egen hög person kliver in på scenen gör han det till dansbandsversionen av "Jag drömmer om en jul hemma", samtidigt som han tar varje pensionär i hand spm sitter närmast gången iallafall..

Jag Började skratta. Jag KUNDE INTE hålla tillbaka. Jag försökte efter ett tag att få skrattet låta som att jag tyckte det var kul på ett bra sätt, men misslyckades nog ganska väl.. kan ju ha med att jag drog ner snittåldern på konserten avsevärt... ;)

Sen att thorleif absolut INTE har någon röst kvar, det är en helt annan sak..........


huvudvärk, thorleif och döden.

Först: Huvudvärken vill inte ge med sig. Hade tydligen högt blodtryck, hoppas det blir bättre snart, verkar inte så tyvärr då den har ökat det senaste dygnet, trots att jag känner mig ganska lugn. *oro*

Andra: Jo, jag ska på julkonsert med Thorleif Torstensson ikväll! HUGA. takc och lov är det i jobbet, och jag får betalt för att se detta. Annars skulle jag nog aldrig gå..

Tredje: Det var en person som dog i mitt hus idag. Utanför köksfönstret vimlade det av poliser, ambulansen, kriminalare och en likbil. Plus massa snubbar från en ventilationsfirma som samtidigt höll på med mätningar i varje lägenhet. Det borde ju varit nån av venmtilationskillarna som hittat personen, som för övrigt dött av en överdos. Vilket fantastiskt hus man lever i.

Jippi.

viktnedgången har startat!

Japp..  nu har jag äntligen fått fart på den där vågen.

Har gått ner hela 2.2 kilo på en vecka!!

Det går bra med det nya sättet, det e verkligen en ahaupplevelse.

Gjorde också en mätning av diverse olika kroppsdelar. Jag kommer sätta upp midjemåttet i sidan av bloggen, så man kan se skillnaden en gång i månaden.

:)

helgen

Helt galet förkyld med hosta och shit.

Var uppe i graninge i över ett dygn. Klarade det faktiskt riktigt bra måste jag säga.
Trots att jag sparat många poäng, gick jag bara över ca 1 poäng både fredagen och lördagen, vilket innebär att jag har kvar många sparade poäng.

Fick dock reda på av en vän att man inte kan spara hur många som helst, och sen svulla på helgen.. nyttig information måste jag säga. Tack och lov har jag inte dragit över speciellt mycket som sagt, utan hållit mig innanför gränserna..
Däremot har jag käkat för lite under veckan.. Men detta lär jag mig av och kommer därför försöka käka mer..

haha. så fånigt..

;)

sjuk igen.. suck.

Har känt av en förkylning några dagar, men totalt ignorerat.

Kände av hostan igår, men ignorerade den också..
'
NU får man skylla sig själv. Sjuk i hosta och förkylning, orolig för att det ska bli värre.. träningen uteblir.
Nu gäller det att hålla igång maten, har ju sparat många points denna helg, så det ska väl gå bra.

hatar att va sjuk, man kan eller orkar inte göra nånting... Suck.

skola, avslut och pointsen

Idag var jag i ö-vik. Skulle egentligen vara kvar en dag till, men efter en halv dag insåg jag att jag aldrig skulle klara att plugga heltid, så bestämde mig för att bara satsa på distanskurserna till att börja med.

Det känns skönt. Nu kan jag koncentrera mig på att vara mamma, träning och mathållning... och en kurs i taget då.

kan också berätta att pointsen går det bra med. Däremot är jag lite väl duktig och käkar oftast för lite ponits per dag. antar att det bli lätt så i början. men jag vill också spara så många som möjligt för vi ska tillbringa helgen i graninge, och då kan det vara skönt att slappna av lite och ha några extra points.

På måndag kommer jag mäta och väga igen, ska skriva upp vikten igen då, och dessutom lägga in mitt midjemått som man kan följa.. :)

/jojjo

Man kallar det points..

Ja.. viktväktarnas alternativ..

har aldrig testat, och verit tveksam tidigare..

Min lilla "viktgrupp" träffas ju en gång i veckan och peppar varandra, och väger osv.
Det känns faktisktb oerhört peppande hitils, och det verkar tom kul att räkna points.. men som sagt det kanske e så i början bara, men jag vill ändå ge det ett försök..  kanske, kanske e detta ett sätt som funkar för mig, efter att ha testat alla möjliga varianter..

Jag är iallafall mycket positiv, och ser fram emot att ha sådan kontroll över vad jag stoppar i mig. För som jag skrev i förra inlägget, det har jag inte haft tidigare.. ;)

Tyvärr blev det ingen träning i måndags, men det ska det bli ikväll.. friskis.
Låg också och funderade på om man skulle skaffa en sådan trampmaskin som e snäll mot knän, som man kan grejja med hemma, då kan man samtidigt glo på tv, och isa kan leka i samma rum.. :) Få se vad det blir för investering..

Har ju fortfarande inte provat Weefit som jag införskaffade förra månaden...


mamma på heltid och skola på heltid

Idag började min sambo jobba igen, vilket innebär att jag ska vara mammaledig igen..

men jag har ju min skola förstås, så heltid mammaledig och heltid plugg är det som gäller. Kände igårkväll att detta kan bli på tok för mycket för mig, men jag måste testa och se hur länge jag orkar.. 

Annars går jag nog ner på halvfart i studierna.

Ikväll ska jag träffa min lilla "viktgrupp" igen.. det ska bli skoj. Ska redovisa min lista över allt jag har stoppat i mig i en vecka. Huga.. det visade sig vara bra mycket mer än va jag trodde!
Tack och lov har jag iallafall tränat tre gånger denna vecka så vikten kanske inte blir enorm iallafall. jag vet att jag åtminstone har gått ner ungefär 1 kilo sedan förra måndagen. Och det är nästan mycket! ;)

JAG SKULLE VILJA BARA VARA MAMMA! Men ekonomin blir asevärt mycket sämre, och jag vill spara dagarna till sommaren..

Nåja. få se hur det går. ;)


Huvudvärk

Har haft en kontig huvudvärk sedan strax innan förlossningen. Den försvann ett tag efter isa kom, men nu är den tillbaka igen. Ska prata med en doktor idag, så får de undersöka vad det kan vara..

i helgen ska isa få eget rum. Det ska bli skönt, både för henne och för mig och morgan. Vi får liksom tillbaka vårt sovrum lite grann, och hon får lugn och ro på nätterna.
Ser fram emot detta.

Äntligen börjar det också bli minusgrader, det är så skönt.. gillar inte när det ligger runt nollgrader, antingen sommarvarmt, eller vinterkallt. :)

Vad skriver folk om?

Satt och spanade igenom lite blogglistor på de populäraste bloggarna.
Kom fram till mycket snabbt attd e populäraste enbart handlar om mode, skönhet och några foto.

Den genomsnittliga bloggaren är antingen en blond ung tjej i 18-25 års åldern, eller brunett i samma ålder, som förmodligen har en förälder som pungar ut en hel del pengar till kläder och smink så dottern sen kan blogga om shoppande, smink och diverse uteliv.

Suck och stön..   Jag vill inte vara fördomsfull, men är det det populäraste att läsa om??

Nåja, jag ska söka lite mer exakt på andra ämnen så får jag se vad jag hittar.

Arbetsdagen mot sitt slut..

Ska vara ärlig att säga att jag inte gjort mycket vettigt..

Satt och spelade ett parti betapet med min älskling över nätet, det e kung det!

Ikväll ska jag försöka gå på friskis, men ska även denna gång ta det lugnt eftersom jag inte riktigt vet om jag e hundra i förkylningen eller ej.

Jag fortsätter iallafall att skriva upp allt jag stoppar i munne. Det var faktiskt intressant, för igår var det verkligen mer än jag trodde...

Idag aktar jag mig mycket mer för vad jag stoppar i mig så det inte blir så där tjockt på listan igen. :)

Sötaste dottern..

Asså hon e bra fin min lilla tjej, trots nedkladdad tröja och dregel kring munnen har hon alltid ett ljus i ögonen..

Småsjuk

Jobbar idag me.

Igår när jag kom hem var jag så otroligt matt och trött. Åkte och handlade men kände att kroppen inte är som den ska. Hoppas verkligen inte jag blir sjuk igen, för min kära sambo är kanonförkyld så det blir heller inga pussar där hemma, förutom på isa då... ;)

Ikväll ska jag försöka gå på friskis, om jag håller mig kry.. det e det roligare passet ikväll, så jag skulle gärna gå på det. Men jag känner av halsbränna och även trötthet idag. Så vi får se hur jag känner ikväll...


Jobbar

Tillbaka på redaktion. i TVå dagar iallafall.. hankar mig kvar på nått sätt..

Tyvärr har en otrolig trötthet kommit över mig. Började igår, trött och frusen.
Nu e jag varm, men trött.. försöker äta bra frukost och dricka kaffe osv, men är ändå trött. Visserligen har Isa sovit dåligt några nätter pga förkylning, men jag har ändå fått sova ganska bra på nätterna.

Vitaminbrist är det heller inte eftersom jag käkar duktig det dagliga behovet varje morgon.

Är det mörkret?
Nya tag..

Helgen blev som den blev. Jaja..

Det är aldrig för sent att starta om.

Tyvärr var detta en sådan dag när jag bara var kanontrött. Gick och la mig efter lunch, sov en och en halv timme, det gjorde Isa med, medans morgan fick komma in då och då och krama och pussa på oss och hålla om mig för jag frös massor.

Menmen tillslut bestämde jag mig för att få nått vettigt ur dagen och for till en kompis som ett gäng "glada viktnedgångare" samlas hos en gång i veckan. Ville spana in och se om detta kan vara nått för mig.. viktn edgång i grupp.. 

Det kändes iallafall mycket bra, och jag blev riktigt peppad. Ska nu börja med att skriva upp allt jag äter i en veckas tid (startar imorrn) för att sedan röna ut vart mina fällor är..  Ser redan fram emot nästa träff.

Iallafall fick jag tillräckligt mycket motivation för att gå på "det tråkigare" friskispasset denna vecka.. hade tänkt skippa och ta en promonad egentligen, men bestämde mig för att gå ändå.
Man kan ju alltid ta det lite lugnare om man e extra trött den dagen. Det är ju ändå bättre än ingenting.. ;)

Jaja.. imorrn ska jag jobba igen. Ska bli kul faktiskt. :)

Bloggande

Måste tillläga en sak..

Jag trodde faktiskt jag skulle tröttna på bloggande ganska snabbt, men se där gick jag bet..

Det e ju TOKKUL! och skönt att få utlopp på tankar och ideér..

Faderns dag

Snodde det här från en av mina kära bloggkamrater..  http://systerdysterciliat.blogspot.com/

Självklart har jag gjort det här för min kära sambo idag..

 • Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
 • Far hälsas om morgonen med sång av barnen.
 • Han bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Han hedras med blommor och en liten gåva.
 • Honom beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
 • Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där mor i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Far, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Fars förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Far sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
 • Frånvarande barn hälsa far med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för fars dag

 • (Nja, riktigt så gick det inte till. Morgan var ju som bekant ute i älgjaktskogen i helgen. Men jag hade firat lite i förväg med att köpa en härlig morgonrock till honom, och sen lagade jag en god pastamidda med vin och vitlöksbröd, och självklart tända ljus..  det duger va? ;)


  idag.. sömndag..

  Vad har jag gjort idag? Här kommer listan..

  Är jag förkyld? Ja

  Har jag käkat chips? Ja

  Har jag tränat? Nej

  Har jag varit ute och promonerat? Nej

  Tog jag bilen till affärn? Ja

  Har jag kollat på film? Ja

  Spelat tv-spel? Ja

  Dricker jag ett glas vin samtidigt som jag skriver? Ja

  Kommer jag äta glass ikväll? JAAA

  Känner jag mig lat och säckig? Jaaaaaa

  Vågar jag ställa mig på vågen imorrn? NEEJ  Ska iallafall (om jag e friskare) träna imorrn, och hålla igen på kalorierna..

  Förkylda..

  Idag ligger både jag och Isa i förkylning..

  Morgan e och jagar hela helgen, så vi får klara oss själva.
  Det e ganska mysigt, förutom allt torkande av snuva..

  Egentligen skulle tjejerna hit ikväll och umgås med bebisar och babbel, men de fick avstyra och förflytta umgänget till en annan istället. buhu..

  Hade tänkt en skön helg med promenader ute med vagnen men icke.. det blir att ladda hem lite film och ligga i soffan. För skolan orkar jag icke göra när jag e sjuk... ;)  Kläder..

  Shoppade ju lite grejer i sthlm. Här är några av de införskaffade sakerna..  :)  Jacka.. stor och rörlig och tål lite vatten och snö.. hittade äntlligen denna efter att ha varit less på att inte ha "en skön jacka" utan gått omkring i knövliga koftor och något obekväma filtjackor hitils.  Svart kofta. Alltid ett bra basplagg..


  Ser ut som ett tält på bilden, men är fantastiskt skön på. Funkar skibra till tajts.


  Sköna tofflor att ha på kalla golv vintertid. hihi.. det är renar på dem också.. ;)


  Nån form av t-shirtklänning. provade denna förut i Härnösand, men hittade äntligen rätt storlek i sthlm.
  Oväntat va..  not..  ;)


  Jag kallar den plastsäcksklänningen.. ser onekligen ut lite som en svart plastsäck i matrialet, men det blir en cool effekt till en kofta eller liknande.  (kunde underligt nog ha storlek L i denna, brukar annars ha XXL.. typ.)


  Ser ni vad detta är?   Jag bara måste ha sånna på öronen i vinter.


  Sist men absolut inte minst, franskläningen. Hittade en i stora storlekar! Härligt!

  ÄNTLIGEN NEDÅT!

  Så nu har det äntligen börjat hända saker på vågen. kändes lite motigt ett tag, men nu så går det ner, sakta men säkert.. ;)


  Underbara liv

  Ja så e det.

  Var på öppna förskolan idag med Isa.. träffade många andra mammor och bebisar. Isa betedde sig så exemplariskt. Hon skrattade, lekte och tittade på de andra bebisarna. Inte en sur min..

  Toppenunge.

  Jag bara stod där och kände den här enorma kärleken till detta barn skölja över mig. Även om hon e sur och kinkig ibland med är hon så underbar varelse att vara mamma till. Tack för att få vara mamma.

  :)


  (jag ska lägga in bilder på kläderna jag köpt efter förfrågan, ska bara ta bilderna.. :) )

  hemma

  Borta bra men hemma bäst ja..

  helt klart.

  Har haft en toppenresa till sthlm.
  Men såå skönt att vara hemma..

  Jag får tacka alla som vi träffat under helgen för en toppenhelg. Det var supermysigt att träffa kusinerna, och hur kul som helst på partajet på lördagskvällen..

  Osså har jag fått shoppat lite. Ny jacka, två klänningar och annat allmänt.. skönt med en stad som HAR stora storlekar, trots att utbudet är fattigt även i sthlm...


  RSS 2.0