Räddarna i nöden..

Efter gårdagens hemska värme som fullständigt slog mig i spillror har jag idag förberett mig för nästa varma dag. 
Jag och Isa for till birsta och inhandlade en bordsfläkt till sovrummet, alsolgel till alla kliande myggbett och kylbalsam för mina varma fötter och händer. 
Nu är jag minsann beredd... 
 
 
 
Det blev också en annat trevligt inköp tillsammans med sambon. En torkvinda som nu är uppmonterad och klar för tvätten. Ser mycket fram emot att slippa veckla ut tvättsträcket i vardagsrummet, och istället få igenomblåst torr tvätt i trädgården!!
 

Varmt...

Nästan alla har klagat och ojjat sig över denna sommars väderlek. "typisk svensk sommar" har varit det myntade begreppet.
Då har nu sommaren börjat ta fart och värmen börjat komma. Tyvärr är det inte direkt till min fördel. Är man tjock och dessutom höggravid är inte värme nått jätte välkommet inslag.. sen att mina fötter och händer bestämt sig att nu är det ett bra tillfälle att svälla gör inte saken bättre.

Nä, jag avstår gärna sommarvärmen och sitter inomhus och glor på OS istället.

Vecka 32+2

 
Nu börjar verkligen kroppen förbereda sig. Jag har förvärkar lite då och då, ont i nederdelarna och beben han vevar runt som en tok.. Jag borde börja vila mer, men man både glömmer det och har för mycket att gör för tt hinna. Men jag ska bli bättre på det. 
Mina fogar är som de är, har mer ont i ena sidan, så jag kör tensaparaten på kvällarna. Det är skönt. Längtar mycket efter bebisen och vi har börjat planera inför hur vi skall göra när det väl blir dgs att fara in på förlossningen. 
Har skaffat allt som jag ville ha inför bebisen, babysitter, sele, skötbord m.m Även införskffat nya fina lakan till beben och oss vuxna med, ny bebisfilt och lite andra prylar. Kläderna är rensade och förberedda så det är bara för han att komma! 
 

Den enda hittils tagna bilden av magen. Nån bild måste man ju ha för andra barnet också.  
 

Här är lite fakta om aktuell vecka från gravid.se
 
Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda. 

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser.Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar. 
 
 

Bakning och fika i solen

Idag skall vi få besök av kompis och barn i Isas ålder så därför har vi grejjat hemma och bakat lite gofika. 
Jag har gjort en vit kladdkaka om jag aldrig provat förr, men den blev kanongod!
Hade vispgrädde på toppen och la på små marsmallows som ganering, nästa gång ska jag nog stsa på nått bärigt på toppen, så det blir en skön kontrast till den söta kakan. 
 
 
 
Receptet: 

2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
100 g vit choklad
2 1/2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen och smält smöret. Blanda chokladen i det smälta smöret. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter. 

Pudra lite florsocker över kakan innan servering. Servera med t.ex hallon och grädde.


Sommarmys!

Trots det "dåliga vädret" som många påstår iallafall så njuter jag av sommaren. Vi har fått mycket gjort här hemma, målat om vardagsrummet och fått in en ny bokhylla vilket har löst endel förvarning vilket är könt. Jag har ordnat gardinernas längd och småpysslat. Det känns skönt att boa lite nu innan semestern är slut och innan barnet kommer ut. 
 
Isa njuter också av massa lek och äventyr både på länsmuseet, hemma och på stranden. Lite bad har vi ju ändå hunnit med och trådgårdsmys på altanen. 
Smultrona har mognat och vi plockar massor varje dag. 
 
Bebin i magen växer så det knakar, han sparkar varje dag och bökar runt så det börjar göra riktigt ont åt alla håll.
I helgen blir det havet uta hos föräldrarna lite grann, och sambon ska vila och slappa hemma då hans semester är slut på söndag. Det ska trots allt bli ganska skönt när det bara blir Isa och jag igen hemma, inte elakt mot min sambo utan mest att vi kan göra våra tjejiga saker... ;) FIIIKA i masssor!
 
Smultron från egna skörden hemma. 

Vackra solnedgången över Graningesjön en fiskarkväll..

Västkusten i bilder..

Det blev en härlig vecka på Västkusten. Trots lite halvdåligt väder var det ändå mysgt och innehöll allt ifrån bad, solande, shopping och evenemangsbesök. 
 
Korvätning var på schemat första kvällen i Varberg. 

Gunga i hängmattan bev Isas stora favoritsysselsättning direkt!

 Vacker solnedgång med utsikt över havet från balkongen. 

Vi besökte Universeum i Göteborg en dag. Hajarna var populära såklart.

Massa "elaka" djur fanns också att titta på. 

Isa och Morgan vandrar i regnskogen och kikar på apor, vackra fåglar och andra regnskogsdjur. 
Mycket spännande och lite läskigt tyckte Isa. 

Aporna hoppade riktigt nära när man kom vandrande i regnskogen. 

Vi avslutade Göteborgsturen med ett besök hos morbror Lars i hans nya lägenhet. 

 
 

Västkusten

Jajjamänn, ska bli skönt att åka bort några dagar. Västkusten blir det denna gång, Varberg, Ullared och en sväng till Götet.
Hemma och kattvakt har vi bror och min far tack och lov. ;)

Nåja, uppdaterar mer sen när man har några pics därifrån. :)

RSS 2.0