En bra "ta tag i saker" dag

Idag har det varit en sån dag när man tar tag i massa saker.

Jag har:

Ringt CSN
Ringt Skolan
Ordnat så jag är registrerad i skolan
Vart på kontoret och ordnat massa saker
Köpt en kontorstol
lagat en nyttig fullkornpaj med svamp
Tvättat
Och sist men inte minst så ska jag iväg nu på årets första friskis & svettis pass!

Visst är det härligt när man känner att man får massa gjort..

Nedgång!

By the way..

Glömde det kanske viktigaste inlägget som egentligen skulle skrivits igår..

Ställde mig på vågen efter 10 dagar, och hade gått ned ett kilo!
Det kan ju vara bara för stunden, man kan ju gå ner 1 kilo hit och dit, menmen..

Få se hur det ser ut om 10 dagar igen.

:)

Helgen

Var iallafall duktig och startade helgen med att besöka simhallen. Första gången efter förlossning som jag tar ett dopp i en pool. Jättehärligt var det, och det var en väldigt bra tid att gå och simma vid halv 10 en lördagsmorgon. Knappt nån alls i poolen förutom jag. Sköönt! När sedan barnfamiljerna började antåga kring 11 skyndade jag mig hem för lunch.

Höll mig nyttig med käket också, förutom ett snesteg på kvällen då ingen av oss hade lust att laga mat, så då blev det en kycklingrulle. Direkt efteråt var jag riktigt proppmätt, och kände att det där var egentligen helt onödigt.. kunde åtminståne ätit halva, och gjort lite grönsaker till, för att sedan ha ett mål till på samma rulle.. menmen. Felsteg får man ta, om man bara håller modet uppe och fortsätter sen.

Under söndagen klav jag upp redan vid 6, kunde inte somna pga drömmar och ont i rygg.
Laddade ner några sommarpratare från P1 till mobilen, och stack sedan i väg på en längre promenad.. helt ensam utan vagn eller sambo. Sommarpratare e verkligen toppen att lyssna på när man går, man försvinner liksom in i en annan värld och glömmer bort hur tråkit eller jobbit det är att gå. Jag blir snarare peppad.

Hittils har det som sagt gått ganska bra, trots felsteg har jag tagit mig i kragen och motionerat istället. Än så länge går det frammåt!!


Du är vad du äter..

Detta är ett av de få program som handlar om att gå ner i vikt, som jag inte blir deprimerad av utan kan tom bli peppad och få inspiration utifrån tv-programmet.

Är supernyfiken på alla konstiga reningsdrinkar som skall vara bra för massa saker, och som smakar pyton..
Det borde finnas en bok från detta program, ska ta reda på det.

Annars får man väl söka direkt till programmet och träffa självaste Anna Skipper själv! Inte mig emot..

Semester, nederlag och prövning!

Fortfarande i Graninge. Här är platsen där man verkligen kan gömma sig från omvärlden, det finns knappt ett mobilnät som fungerar, inte ens telia.. Och jag som har 3, det e ju helt omöjligt.. menmen, har lyckats få till en tillräcklig uppkoppling så att man kan slänga in ett inlägg, trots att det tar fem minuter för att ladda en sida.. Det är hit man åker för att slappna av istället.. vara ute i skogen, eller sitta nere vid sjön och meta, utan att störas av teknologi eller människor som vill nå en. Det är skönt men samtidigt stressande för en person som alltid VILL vara åtkomlig. Däremot VÄLDIGT bra träning för mig. Någonting som däremot har gått mindre bra är att hålla sig till den slanka sidan. Klart man ska få ha en dag i veckan i alla fall när man kan gå liote längre än gränserna.. Här blev det två dagar. Det vankas både riktigt god mat, godis, chips och diverse alkoholhaltiga drycker. Efter en ordentlig kväll med dessa är huvudet dagen efter i ett skruvstäd och ögonen håller på falla ihop för man har sovit för lite och för dåligt på natten. Självklart ska man ”Unna sig” bakiskäk, bestående av mackor, mera godis, oboy och annat gott och onyttigt.. Dag nr tre i Graninge, jag och morgan har bestämt att nu ska vi minsann ta och införskaffa någon form av reningskur.. kroppen behöver bli av med alla slaggprodukter. Det känns som jag har gått upp minst 3 kilo på tre dagar.. Men, nu kommer prövningen! Att klara av att gå tillbaka och köra på nyttigare varianter efter att späda på sockerberoendet osv.. det ska jag klara! Börjar ikväll med träning..

Morgon, och gårdagens bekännelser..

Halv 8 väckte Isa mig idag. Hon sover så olika på morgonen, hon vaknar allt mellan 7 till 9.. ibland en riktigt morgontrött sak med andra ord. Men man ska VERKLIGEN inte klaga..
Hon sover hela natten i sträck från 21-22 på kvällen till morgonen, det händer ca 1 på 30 nätter att hon vaknar och vill ha mat tidigare än 7..

Idag ska vi på föräldragruppträff, och sen ska vi åka upp till Graninge och bara ta det lugnt i två dagar..

Hittils har jag vart duktig denna vecka, och ätit bra måltider, mycket grönsaker och lagomt på tallriken.. däremot har sötsuget varit enormt emellan måltiderna, det e ju så om man e sötberoende.. värst är det på kvällen.
Jag har börjat köpa naturella nötter och torkad frukt som jag kan äta nån bit av om det blir för jobbit.
Igårkväll gick allt över till rastlöshet, så till slut snöra jag på mig (de nyinköpta) träningskorna som jag dessutom ville prova att gå i, och tog en promenad till Ica för att inhandla presentpapper.

Det funkar med en promenad faktiskt för att få hjärnan på andra tankar, och sen så räckte en kopp te och en frukt gott och väl som kvällsfika när jag kom hem..

Dessutom har man möjlighet att fundera och planera hur man ska göra för att klara av sötberioendet..  funderar dessutom på att leta fram stegmätarn, efter ett samtal med säljaren på Teamsportia som berättade om företagets stegtävling..  sånt e ju riktigt bra!

vem vet, kanske jag tom ska leta fram gångstavarna...


Ska ta och lägga ut lite bilder här nån dag också.. 


Skvivor.. 2

Jodå, precis vad jag misstänkte.. riktigt singersongwriter/pop-blaj..

Det går bra att läsa min recension imorgon eller övermorgon på
http://allehanda.se/noje/skivor

Skivor,skivor..

Passar på när Morgan och Isa är ute på promenad.. hade en skiva att recencera idag till morgondagens tidning.
Adam Heldring "Mount Foreverest" Nån pop/singersongwriter igen tippar jag på när jag ser omslaget.  Sjukt många sånna plattor som har släppts och släpps fortfarande.. 

Få se om denna håller mottet..

Halsont

Tredje dagen nu..  känner mig hur pigg som helst för övrigt, men halsen gör ont. Vågar inte träna eller vara ute för mycket.. det är ju jättefint väder!
Kurerar mig just nu med kamomillte, honung, jos, vitamintabletter och frukter..

Tyvärr så e hela familjen lite krasslig, Morgan har nackont, Isa är småsjuk efter vacinationen igår osså jag med mina krämpor..

Ska iallafall gå och köpa träningsskor idag för att hålla modet uppe om friskis och svettis snart...

Idag..

Måndag, första dagen på arbetslösheten igen..
Jag bestämde mig förra veckan att jag skulle göra denna blogg och har sedan dess jobbat med designen på denna blogg, det e inte lätt och jag har inte riktigt lärt mig allt... dessutom är den inte helt klar, men ska bli innom kort.

Jag har nu varit mammaledig sedan den 18 maj, när Isa föddes. Idag är första dagen när man sambo blir pappaledig, och jag ska vara arbetslös en vecka för att sedan sätta igång med skolan igen.. (Hoppade av förra höstan när jag var gravid, pga skoltrötthet och extremt illamående)

Nu ska jag som sagt börja igen. Jag läser Grafisk produktionsledare med inriktning på digitalt tryck.
Jag jobbar dessutom extra/frilansar för lokaltidningen här i stan, Allehanda media, Tidningen Ångermanland (TÅ).

Idag har jag vart på arbetsfödmedlingen och gjort det man ska, börjar få ganska bra koll på sånt där med myndigheter, så det flyter på, än så länge..
Sen gick jag och Sambon och kikade på ringar!! Japp, vi är nyförlovade sen den 31 juli i år.
Det blev varsin fin ring i Titan, det ska bli härligt när de kommer.

När det gäller viktnedgången har jag hållit mig till rätt mängd mat och tid än så länge idag.. helgen blev väl sisådär eftersom vi hade kräöftskiva i fredags, och släktfika i söndags. Både kladdkaka och bakismat åkte i strupen ned.. måste ta och fixa lite strikta linjer kring sådant.

Träningen skulle jag börja med idag också, men har självklart dragit på mig en ond hals, så det får bli en mjukstart med en kortare promenad ikväll. Men Friskis och svettis kortet ska jag beställa imorrn! Då ska jag även inhandla nya träningsdojjor eftersom mina gammla är för små.. (fick en storlek större på fötterna efter graviditeten.. SUCK!)

Gällande mina tankar om träning och mat beskriver jag i fler inlägg..  :)

Starten..

Så, då var det dags att börja skriva.. Bloggen är egentligen fortfarande under konstruktion, men det kliar i fingrarna poch jag e super peppad på att starta.

Jag ska göra iordning presentationen på bloggen mera, där jag beskriver mer närgående varför jag börjar blogga just nu, och vad jag kommer att blogga kring.
Tillsvidare ska jag förklara lite här..

Den 18 maj 2009, föddes mitt  och Morgans första barn, en litan flicka som fick namnet Isa. En helt galen resa har det varit det senaste året, med både motgångar och roligheter. Bara graviditeten i sig var en ordentlig resa..

Jag har tidigare funderat på att blogga, men då kring ämnet stora tjejer, och varför det finns så förbaskat dåligt med snygga kläder, och skor för oss som är lite tyngre..
När jag var gravid gick jag upp en hel del, närmare bestämt 24,5 kilon. Visserligen 20 kg efter invägningen, men de där fyra återstående ingår också i graviditeten...

Nu har jag gått ner 14,5 kilo, och ligger på  den trevliga(?!) vikten 110 kilo.

Där är jag idag alltså.. och där börjar denna blogg.
Nu ska jag ner under 100!
Och jag tänker skriva om detta helt ärligt, trots att det är någorlunda pinsamt att erkänna hur stor mann egentligen är.. men ska detta funka så gäller det att vara komplett ärlig.

Såå.. nu är jag vid starten..

RSS 2.0