great

Invägning idag..

gick kanon. - 0,9 kg..


Bra inför påsken, då jag vet att det kommer bli en hel del frestelser, men jag tar det hela med ro.
Jag vet att jag kommer att ha kontroll, och ta igen sedan, utan att falla tillbaka i tokiga vanor.
Det är det som är så skönt.. jag har kontroll och självförtroende när det gäller det här nu.

mycket gjort på liten tid..

I helgen då..

Det hände ganska mycket just denna helg, det började redan..

..Fredag: Föräldramidda. Trevligt var det, och lagomt, dock lite väl mycket points gick åt, min mamma tror att hon lagar med lite points, men icke.. nåväl, jag hade sparat så det gick bra ändå.

Lördag: Upp tidigt som tusan för att köa till helgens bytardag. Var där minst 20 min innan, men det var ändå lång kö. Shoppade ganska mycket kläder till Isa inför vår och sommar.. mysigt var det, men jag var effektiv och var ute ur bygnaden redan efter en halvtimma med full kasse.

Därefter var det dags för jobb.. curlingdamerna skulle hyllas. Intervju med Anette Norberg på Residentet, kändes knstigt att vara hemma hos landshövdningen, som att kliva in i nån annans vardagsrum liksom. ljusigt värre, men inte riktigt snygg inrett, kunde varit gjort snyggare med tanke på alla häftiga antika möbler.

På kvällen skulle Basse grattas på 30:års dagen, tog med mig Isa och för söderut själva, då sambon skulle jobba.. (släcka ned alla hus var det ja). Mycket trevlig fest må jag säga..

Söndag: Jag och Morgan firade 2 år idag!!  pompa och ståt va.. nja..  vi drig (idet halvkassa väsdret till trots) upp till Skule för att åka slalom. Har inte stått på slalomskidor sen ca 15 år tillbaka, så lite nervigt var det. MEN KUL!
Och det gick förvånasvärt bättre än jag trodde..
(Isa var hos mormor och morfar och badade badkar)

Sen sist men inte minst. Kören. Hade vanlig rep idag, men jag gjorde nått som vände hela min körkänsla. Har nästan alltid sjungit i stämman alt hittils i min körkarriär, men ikväll kände jag att jag inte riktigt var på rätt ställe. Visserligen hade jag känt detta tidigare också, men trott att jag helt enkelt inte gillar att sjunga längre. Men icke..
Bytte till Stämman sopran ikväll, bara för att testa, och vilken skillnad!!  jag var hemma...
Nu känns det betydligt roligare att sjunga i kör. *hihi*

ja som sagt mycket blev det..  helgens jobb finns föresten i tidningen under måndagen..

Här kommer lite bilder från Sambons och mitt 2 års firande...I liften..
Högst uppe på toppen..
Välbehövd lunch i toppstugan, men Morgan ser lite skeptiskt ut..
ah.. vi glömde beställa kaffebröd..
Fruktstund..
Myspys på toppen.. 

va e det här för ett sätt..

snö. Igen.

Visserligen är det ännu inte april, och hur vädret brukar vara i april vet man ju tyvärr..

Så detta som kommer nu är väl inga konstigheter egentligen. Men..  det är ju så drygt! Det var ju så skönt när det blev bart på gatorna, och mysigt att ha solbrillor, och känna alla vårkänslor i luften.. 

Egentligen borde man passa på att njuta av snön nu, för till hösten kommer man ju längta efter den igen.
Man glömmer så lätt det som är jobbigt med sommaren, så som alla insekter, kalla sommarvindar och regn!
Snö e faktiskt bättre än regn, det är inte lika blött.

Så jag ska nog ta och njuta av det vita vinterlandskapet ett tag till, istället för att klaga och längta till våran, för då längtar man bara till sommaren, och på sommaren längtar man till hösten osv..sakta men säkert

så e min vikt nu. Senaste två veckorna har jag bara gått ner 0,5 kg.
Nåja.. en liten platå ska inte hindra mig.. är ju så nära att komma under hundra nu..

Denna vecka ska jag iallafall äntligen börja träna igen.. ser fram emot detta jättemycket!


Nått annat jag funderar på är att göra nått nytt i lägenheten. Just nu e jag på jagkt efter en låg, men lång byrå.. helst i gammal 50-tals stil.. söker på loppisar.

Är lite less på inredningen. Det e på tok för mycket saker. Vill ordna nån smart förvaring som inte syns. Det är för mycket prylar överallt.. menmen jag brukar vara duktig på att lösa sånt eftersom..


.. varning..

Såg en film igårkväll..

katastorffilm, jag hade inte så höga förväntningar egentligen, men den var faktiskt värre än vad jag trodde.

En blandning av Titanic, Noaks ark, Indenpendens day, armageddon.. och säkert massa fler. Snacka om överdriven katastrofffilm, och sååå förutsägbar..

Den hade alla element: USA=världspolis, En avdankad pappa som sedan blir ihop med sitt ex i slutet på filmen och självklart räddar han världen också, romantiska ögonblick, sorg, och bilder från andra delar av världen, och en skurk som i detta fall är egoistisk.

Så... njet... betyg minus...


hårprojekt 5

Så.. nu tog jag mig i kragen, eller snarare min vän tog mig i kragen och tyckte att vi skulle göra nått åt mitt hår ordentligt...

Efter några timmar med klippning och färgning ser det alltså ut så här nu.

Första tanken var att det kanske var lite för "fint" för att vara jag, men nu har jag börjat gilla det rejält. Först och främst ser håret mycket friskare ut, och dessutom gillar jag det mörka i hårbotten.

Funderar på att slinga det ljusare närmare våren.. men så länge e jag nöjd så här.

Kortare blev det också, och lite uppklippt... skönt med en ordentlig fripp liksom.


Annars så har helgen vart mycket lyckad, jag jobbade massa i lördags, men det var trevliga
små jobb som innebar mycket barnaktiviteter och sånt. Fint väder har det definitivt varit också, så vi har passat på att vara ute på små promenader i lugnt tempo.

Ikväll ska jag sjunga.. ska bli skoj som tusan!

Maten har jag hållit bra annars.. ska bli intressant på vågen imorrn.


svår dag

Jag är fortfarande förkyld. Det verkar inte gå över..  och i helgen väntar massa jobb..

Isa har börjat få första tanden, vilket gör att hon e grinigare än vanligt.. helst ska man underhålla hela tiden, och sova vill hon inte alls..
Själv har jag ett enormt behov av sömn just nu, inte ens 8 timmar räcker..   har dessutom fastnat vid en sån där typiskt tjejserie som jag laddat hem.. det tyder verkligen på hur mitt humör är nu.
När jag mår bra då stökar jag i lägenheten, när jag mår dåligt då släpper jag allt och bara vill ligga framför tvn för att slippa tänka..

tack och lov slutar sambon tidigare idag, då ska jag ge mig ut själv, och helst vara borta minst två timmar för att få lite distans.. 

För att inte få slut på misslyckandet idag har jag bakat chokladbollar, ätit bara två än så länge så jag har koll.. ska be sambon käka alla sen så jag slipper gå och nalla.. yhar såånt godissug nu. Funderar på att köpa en ordentlig godispåse och vräka i sig ikväll, så man får nog liksom, har tillräckligt med points sparade för det så.. men vi får se, kanske blir jag stark också...  

Just nu e jag inte det iallafall.. 


 

Träningsuppehåll

så trist!!

är förkyld så jag vågar inte träna än.. all mina härliga kondition som jag byggt upp ser jag hur den bara flyger iväg.. suck.

Försöker ta promenader för att hålla igång kroppen iallafall.. kan ju fortfarande gå ned i vikt, men kommer få bygga upp konditionen igen från början..


Nåja. Så länge njuter vi av mammafika på dagarna, och lek med andra barn på olika platser.
Idag köpte jag skumbad till Isa också, funderar på att åka ut på landet till föräldrarna och låna deras stora badkar och bada skumbad.. hihi. det skulle hon nog älska..


Härliga vardag

Vardag igen.

Nu förtiden tycker jag att när det blir måndag stormtrivs jag. Ungefär samma känsla som man brukar ha en fredageftermidda när det blir helg.
Jag och isa hittar vårt vardagslunk, och jag funderar på vad för kul vi ska hitta på denna vecka.. nuför tiden består det mest av att träffa andra mammor och leka, eller utflykter i bilen eller vagnen.
Det är skönt också att bara vara hemma, men det funkar inte en hel dag, då blir både jag och Isa rastlösa.

Denna måndag vaknande jag tyvärr ganska förkyld. Men inte så farligt så jag ändå kunde ta en promenix.

Jag ska orda nåot om helgen också...  den har vart kanonmysig. Hade nån form av familjemidda/slagermidda med föräldrarna, och sen gick jag ut spontant med kompis..  kanonkul! Visserligen visste jag att jag hade ont i halsen redan på lördagen, men jag ignorerade..

Söndagen blev en lugn hemmadag. Massor på tv, mest vintersporter och Friidrotts-VM inomhus.
Planen var att gå första gången på kören som jag ska börja i, men eftersom halsen inte ville vara med så kändes det bara dumt att gå dit och ändå inte våga sjunga ordentligt..

Tillbaka till måndagen igen..

Den vanliga vägningen.. var orolig då jag tränat lite, och druckit massa alkohol på lördagen. Då brukar det bli plus eller stå still..  Tack och lov blev det minus ändå, 0,2 dock bara, men eftersom jag hade magsjuka förra veckan så misstänkte jag att jag hade gått upp...  nöjd alltså.

Här kommer föresten några dagliga bilder på min lilla busunge..Nyvaket troll..  hur söt får man va liksom.Isa har lyxen att kunna gunga inomhus..

kass uppdatering.. jag vet..

Har säkert haft mycket att skriva i bloggen sista tiden, men det blir så trist med bara text och inga bilder.
Därför har jag lugnat mig lite och idag blir det lite pics också.

Isa har ju som sagt börjat krypa och ställer sig upp överallt. Nu jagar man henne hela tiden, och försöker bygga upp små hinder här och var där hon inte ska vara och peta. På ett sätt skulle man vilja höja upp hela möblemanget en och en halv meter, men det går ju inte. Samtidigt tycker jag hon ska lära sig vad som e ok att grejja med, och vad som jag inte vill att hon petar på. som tex tvn..

Isa e ganska duktig ändå och förstår när vi säger ifrån, men däremot är det ju ganska kul att göra tvärt om vad jag säger och pilla på saker som hon vet att hon inte får... ;)

Med andra ord så är jag och Isa ute och vevar med vagnen en hel del nu, för att hon inte ska bli rastlös och less. Idag har vi varit på bibblan, andra gången denna vecka. Där finns det massa böcker och andra barn att kika på, perfekt för en nyfiken unge..

Själv försöker jag hämta mig från magsjukan, går ganska bra, har tränat en gång och det var skönt. Funderar på att ta en lång promenad i fina vårvädret när Isas pappa kommer hem från jobbet. Kanske vi akn gå hela familjen? :) det vore mysigt..Så här ser det ut dagligen i köket..  det e mycket städning och plockning av grejjer nu kan jag lova.Nu står vi upp överallt där det finns nått att hålla sig i..Högläsning med farfar..Går och går..

Bara två kvar!!

Två ynka kilon kvar sen är jag på målet hundra...

Dagen när vikten blir tvåsiffrig igen närmar sig med stormsteg..

snart så!

sjukstugan

det blev som jag trodde. Sambon blev dålig.. snacka om magsjukans exakta tidrytm, Isa i torsdag, jag i fredag, och Morgan under lördagen..

Menmen, tack och lov verkar det vara ganska snabbt övergående då jag känner mig betydligt bättre idag.
Efter att fått sömn under natten, och dessutom tre timmar extra mitt idan kändes det som att kroppen började fungera som vanligt igen.

Isa däremot är otroligt less på vara inomhus, och blir orolig i både sömn och humör. Till slut efter allt gnäll och vägra sova, packade jag in henne i bilen och for till birsta en sväng. Bara för att få henne att sova i bilen på väg dit, och för att göra något för att stilla rastlösheten.

Jag behövde det också kan jag säga.. Isa somnade direkt hemma sen i lugn och ro, och jag känner mig lugnare och gladare..

Maten har blivit lidande kan man ju lugnt säga. Har inte ätit tillräcklingt, heller inte orkat hålla koll och skriva upp.. Ska sakta imorgon börja komma tillbaka till mina gamla rutiner, så kroppen hinner vänja sig.
Träningen blir nog inte förrens tidigast i slutet på veckan, tänkte börja ta lugna promenader iallafall..

Det ordnar sig.

Isolerad 2

Jag hatar magsjuka.

Självklart så blev jag smittad av mitt lilla barn.
Fredagsmyset omvandlades till yrande och huvudet i toan..  suck. Tack och lov är man van att vara illamående sen graviditeten..

Nu är det liggandes position i helgen, soppor till måltid, och så får jag avundsjukt kolla medans sambon käkar kvällens slagerchips.. själv.

Jag förmodar dessutom att eftersom vi e tre i familjen, kommer det komma ett "isolerad 3", med tanke på smittohärden här hemma...


isolerad

Isa vakna upp idag med magsjuka. Hon har inte fått behållit nånting, varken mat eller vätska..

Det e jättesynd om henne, eftersom hon inte förstår varför hon inte kan äta nått, och varför hon kräks då och då.
För det e inget vanligt bebiskräk...  tvättmaskinen går för fullt.

Det är jättejobbitgt, speciellt eftersom jag är så förbannat trött på morrnarna nuför tiden. Det här är ju en del av att vara hemma och egentligen ska man inte klaga för hur oftra händer sånt här egentligen? knappast jämt iallafall.. merparten av tiden jag e hemma med isa e faktiskt fantastiskt.

Men jag måste klaga lite ändå. Jag hade redan igår känslan av rastlöshet, och såg fram emot denna dag då vi skulle egentligen till bvc, och sen skulle Isas farfar komma på besök.. inget av dessa blir av..  dessutom jobbar sambon sent ikväll så jag e hemma flera timmar själv..

jag och Isa försöker göra saker som vi tycker e kul.. så vi får tiden att gå. Tack och lov är hon inte grining hel tiden utan väldigt snäll trots sjukdom.

nåja... nu har jag skrivit av mig lite, nu e det dags att se positivt på det hela och bara försöka mysa..

segisdagen

Det vart en galen helg. Orkar inte ens tänka på det. herr ågren finns kvar i skallen...

Nåja. Inför invägningen idag var jag väl inte så hoppfull om man säger så.. menmen det gick ganska bra trots allt. 0.5 ned,,  det e riktigt bra om man tänker på helgens bravader..
(jag tryckte i mig skräpmat för första gången sen jag började med detta.. )

Dagen har i sig varit seg.. jag har haft ont i huvudet, och mestadels velat lega framför tvn... Isa har tack och lov varit snäll och lekt själv massa på golvet. Hon tycker allt e roligare nu när hon kan krypa lite..

Imorrn blir det nog öppna förskolan en sväng, om Isa inte e snuvig.. Annars tänker jag nog vara hemma och ta det lugnt. ;)


RSS 2.0