Stressig vardag

Har ännu en gång lyckas ta på mig alltför mycket.
Trots ledig vecka hr jag både förmiddagar, eftermiddagar och kvällar uppbokat på saker.. och sen går jag på nattpasset till helgen och nästa vecka ser inte lugnare ut.. menmen.. det e bara härda ut och försöka inte ta på mig nått mera, mår inte bra när det blir så här mycket.
på nått sätt känns det ändå skönt att jobba natt i helgen, Det brukar vara lite lugnare och man har sig själv att t ansvar över, och att man gör det man ska. Det blir lite chans att varva ner iallafall.. ;)

jamen va bra!

For på dollarstore idag. Hade egentligen inget ärende dit, men det är ganska mysigt att spana runt bland alla prylarna..
Hittade iallafall ett par trosor och leggins som jag köpte, de var skitbilliga, ala 30 kr st, så jag tänkte att jag chansar att de passar.
De satt som smäck! Hur sköna som helt!! Nu måste jag tillbaka imorrn och köpa fler...
;)

Jomenvisst

Haft jobbvecka, och därför inte haft möjlighet att blogga så mycket.

Sista dagen idag iallafall, så snart kan det komma lite inlägg igen.. ;)

Trist

Varför skall alla gravida gömma magen i stora tältliknande kreationer? Visst det är bekvämare men det är så mycket vackrare och sexigare när man kan se den lilla bulan.. Oftast får också gravida i modevärlden hyllningar så fort de har på sig något stort och bylsigt för att täcka gravidmagen.. vadå skämms man för att man är på tjocken eller? Stå på er gravida, visa stolt upp eran gravidkropp den e vackrast då!! :)




Visst, jättefin klänning, men den hade gjort sig bättre på henne med mer former..


Mer baka

När regnet smattrar mot rutan, då är det mysigare att vara innomhus och göra höstsaker som bakning.
Vi är uppe i Graninge just nu, sambon är ute i skogen och jagar hela dagarna, medans jag och isa och hennes farfar är hemma hos honom och hänger mest.

I tisdags tog vi fram bakmaskinen och det blev dunder och brakbakning.. Både matbröd och kanelbullar. Isa va med hela tiden och tyckte det var supermysigt!


Sen tog vi en promenad i höstrusket, trotsaade regn och fick dessa två höstbilder..
Isa med farfar.

Hemma och pigg

Äntligen va man då på hemmaplan och har sovit en natt i egen säng. Helt otroligt men sant, vakna med enorm energi och plötsligt var den där tröttheten helt som bortblåst. Lite kaffe på det va... ;)
Iallafall så har jag varit superproduktiv idag, hunnit med både att gå med Isa i hand ner till affären, lekt i lekparken vid, bakat två olika sorters bröd, gjort en supergod fiskgryta, gjort iordning hallgarderoben inför vintern och handlat en gång till på coop.

Produktivt va?!

Isa helt överlycklig på karusellen vid lekplatsen..

Det blev både matbröd med frön, salt och timjan, och detta saffransbröd som är mer som en blndning mellan matbröd och fikabröd.. lika med finbröd helt enkelt... ;)

Fiskgryta med saffran, torsk och räkor..
(jag längtar inte alls till jul, utan det sambon som köpte lite väl mycket saffran bara, så inspirationen kom igång)..



Dag 4, betraktelser och hemfärd

Så, sista dagen. Om några minuter kommer min älskade lilla familj och hämtar mig. Men jag tänkte jag skulle passa på att avsluta veckan här med lite tankar som ändå kommit upp trots allt.
Alltid när jag är här uppe har jag minst ett besök hos en kurator, för att prata om mina tankar, känslor och sådnt som har hänt eller tynger mig.
Det avslutande samtalet jag hade idag jag upphov till endel saker om jag la märke till i mig själv.

Jag har gjort en förändring. Jag har brutit vanor som tidigare var mina laster och jag mår egentligen mycket bättre nu än va jag tror själv. Men man behöver ibland ett sådant samtal för att inse det själv.

Mina nuvarande mål i livet är:
Må bra
Träna och få tillbaka konditionen
Åka utomlands i vår
bli gravid när det passar för familjen
Fortsätta med viktväktarna som jag nu påbörjat igen

Dessa mål är mina och som gör att just jag mår bra.

För att jag ska uppnå dessa krävs det dessa punkter:
Prioritera
Vara glad för det jag har
Återhämta mig
kontrollera matintag via VV
Fortsätta med friskis och svettis
Inandas all inspiration av mina underbara vänner

Gör jag detta kommer jag nå långt, längre än va jag har nått nu, och det är också långt.
Jag har egentligen inga vanor jag vill bryta just nu, utan jag ska fortsätta känna mig stark och trygg i den tillvaro jag lever i.

De jag har att tacka för allt stöd i mitt liv är många. Jag har insett att jag har ett fantastiskt nätverk med underbara personer runt omkring mig som stöttar mig och finns när jag behöver.
Min familj i Brunnäs (Mamma, pappa, Emil och Lars)
Min familj i Graninge (Bosse, Malin och Abbe)
Alla mina underbara vännner i Härnösand och runt om i Sverige (ni vet vilka ni är)
Mitt jobb och mina underbara kollegor
Och sist men inte minst, min alldeles egna lilla familj, min dotter Isa och sambo Morgan
Alla ni betyder mest av allt, och jag tänker aldrig flytta ifrån er..

Tack!

Nu ser vi framåt... 


Dag 3, längtan

efter familjen..
Jag längtar hem alltså. Brukr oftast få detta tillstånf häruppe några dagar in på vistelsen.
Tack och lov kommer sambon och Isa upp och hämtar mig imorrn. Sen ska jag och isa hitta på nått skoj i helgen..
Annars så har även denna dag varit som i ett töcken. Trötthet blands med seghet och tomt på tankar. Ledsen att jag inte fått mer inspirerande sker att skriva härifrån, men jag har ingen inspiration...
Skulle velt ha varit ut idag, men det regnde hela tiden.. därför har jag legat och läst mestadels av tiden och ett skönt dopp i bassängen..
Imorrn blir det packning och väntan på la familia....
:)

dag 2, sooova

Idag var det extra svårt att kliva upp. Jag sov ganska dåligt under själva natten, men såklart som bäst under morgontimmarna. Masade mig upp halv nio iallafall för att hinna med nån frukost innan matsalen stängde.
Sen bar det av tillbaka till rummet och rakt ned i säng igen.
Nästa gång jag öppnade ögonen hade klockan blivit 11:38, vilket innebar 20 min till lunch.. great, jag som just ätit frukost kändes det som.
Nåja, efter lite varm mat i magen, cornsås och spagetti, änvände jag upp mitt sista snabbkaffe på rummet och läste lite. Vaknade iallafall till tillräckligt för att gå ut på en 5 km prommenad.. vilket underbart väder det var!!
Man känner sig ganska konstig här uppe tycker jag, blir så avslappnad att jag bllir toktrött.. det är så skönt att bara vara själv, läsa böcker och slippa prata med folk..
Försöker iallafall det sistnämda. Jag menar, jag är ju en social tjej, men ibland är det bara så himla skönt att vara helt tyst... tyvärr är ju medelåldern på deltagarna här uppe kring 60, vilket innebär tjattriga tanter.
Inget emot dem egentligen, men har ingen större lust att babbla med dem just nu, utan vill hellre vara själv i mina egna tankar.
Tankar ja... har faktiskt inte så många.. det har liksom tagit slut.. man e i nuet kanske... det e ju bra för då laddar man massa energi inför det som komma skall..
Saknar iallafall min sambo och Isa, fick prata med henne idag och det var helt underbart! Ser fram emot torsdag när de kommer hit och hämtar mig.. då ska vi passa på att bada lite i bassängen här.. myspys!

dag 1, lugnet

Nu är det kväll.
Jag sitter framför datorn på mitt rum, det e tyst i hela huset, trots att jag vet att det är väldigt lyhört.
Man blir ganska trött snabbt här, måste vara lugnet. Naturen och stämningen.
Jag har iallafall hunnit med att göra ett vattengympapass i den 30 grader varma innomhusbassängen, ätit en soppmiddag och sen en uppfriskande promenad längs skogsvägarna.
Äntligen börjar löven falla! denna period tycker jag nog är vackrast på året. här uppe på berget är det ganska häftig utsikt också, så man får uppleva både trång skog och många fina utsiktsplatser när man går den klassiska rundan.
Nu ska jag snart sova jag också, lite nervös för att ha svårt att somna, men ändå ganska lugn.
Höres mer imorgon.

Häslovecka, dag 1, framme

Uppe i graninge var jag igårkväll för att sova en natt och sen fortsätta till Österåsens hälsohem idag.
Är framme här i sollefteås skog, uppe på det gamla sanatoriumet för att få några dagars vila, motion och god mat. Hade en vecka kvar efter en skitgammal remiss, så jag passa på att ta ut den nu mitt i stressfulla vardagen.
Det är en väldigt speciell miljö här, det osar gammal byggnad, sjukhus, och historia. Överallt hänger gammal och dyr konst, huset i sig är gigantiskt som ett slott, med mängder av korridorer och små skrymslen.
Både läskigt och häftigt. Många säger att det spökar här, jag har aldrig hört eller varit med om någonting, men visst är det lite läskigt när man ligger ensam i ett kalt rum med fyra meters takhöjd och tänker tillbaka på dess historia..
Det ska bli riktigt skön vecka ändå, och för er som läser bloggen har jag bestämt att vara riktigt aktiv i denna, och berätta varje dag om mina reflektioner och aktiviteter. Man hinner liksom med att tänka häruppe. Det är skönt.
Här är utsikten från mitt fönster:

Hattifnatt

Hitta massa "roliga" kläder och sånt i min sambos klädgarderob i sitt gamla pojkrum.

RSS 2.0