Hur gick det med katten?

Ja, har fått frågan, så jag kan ju lika gärna svara här också.
Antar verkar trivas helt fantastiskt bra, och vi trivs med honom också! Han måste nog vara världens mysigaste katt och blir sur om han inte får kela och kramas tillräckligt mycket.
Till och med med min dotter Isa går det bra. Han låter henne klappa honom, men springer iväg när hon blir för närgången. Inget klös än så länge..
Bästa sovplatsen enligt Antar är på min eller sambons mage..

Skogshelg

Har haft en härlig sensommarhelg i graninge, med födelsedagsfirande, surströmmingsfest, kräftor, oh Abbes helt fantastiskt goda västerbottenpaj med färska kantareller... hur god blandning av mat blev inte det!!
Hann med en tur i skogen under lördagen också med lingonplockning, fikapaus och sen svamplockning.. hittade lagomt av varje!
Så underbart att sen sätta sig med en kall öl på verandan i solen och rens detta guld...

Underbara trädgård

Min mor har en fantastisk trädgård hemma hos sig, ett gigantiskt växthus med allt möjligt spännande i.
Har nämt det här tidigare och länkat till hennes blogg (http://annlarssondahlin.blogg.se/), men jag gör det igen.
Idag var jag iallafall ute för att fylla på mitt eget föråd av lite grönsaker, passade på att ta lite bilder med min lilla ajfone..

 


Mode för storvuxna...

Ibland blir jag bara så trött på att följa alla trender, moden och att "fånga sin egen stil".
Jag erkänner, jag är modeinspirerad, eller snarare klädintresserad och designintresserad. Klart man i allt det hela försöker hitta sin stil, och va så chic som möjligt. suck fåfäng.. javisst.
Men..
Jag är som sagt en ganska stor tjej och tycker att även om jag borde gå ner i vikt, mest för min hälsas skull kanske så borde jag ändå just nu kunna bära snygga kläder, och att de ska passa och se bra ut på just mig.
Men oftast känner jag mig bara som en stor misslyckad klump när jag försöker få till nått speciellt. Man känner sig helt enkelt inte alls lika chic eller inne i vissa plagg som det kanske skulle se ut på en smalare tjej.
Förmodligen är detta någonting jag inbillar mig.. (hoppas), men det känns så iallafall... allt mode idag verkar vara för den mindre sizen helt enkelt och är man storvuxen får man helt enkelt nöja sig med tältliknande kreationer som får en att se ut som en 20 år äöldre "whitetrash"...  ja.. nu är jag hård, men det känns så.
Sen ser man i tidningar och tv-program om hur man skall lära känna sin kropp, och klä sig efter vad som passar just min kropp, men oftast får man då se snäva kavajer och hård byxor som skall "forma" kurvorna på min okurviga kropp och få den att se slankare ut. Problemet är bara det att när man är i min storlek är det verkligen inte bekvämt i dessa kläder. Jag har tom svårt att ha ett par vanliga jeans, för de smiter alltid åt på fel ställen och köper man "rätt" storlek glider de ändå alltid ned, vilket innebär att man måste ha skärp, som sedan skär in i min mjuka midja..
Jag var helt lycklig när tights och leggins kom på modet, för då kunde jag äntligen ha någonting skönt och bekvämt, men detta innebär att jag alltid går omkring i detta, och hur kul är det?!
Går man på endel butiker med "stora storlekar" hr dessutom klädern ohygglig passform, och oftast heller inte speciellt snygga.
Är det verkligen så att man måste gå ned i vikt till stl 38 för att kunna ha kläder som sitter snyggt, och vara modemedveten och chic?
är det nån som känner igen sig, eller är det bara jag som har dålig fantasi eller smak? Jag som äntligen började acceptera vem jag är och känna mig sexig i min egen kropp. Det ska man tydligen inte få göra i modevärlden.. sucka.
Jag går väl och gömmer mig i STORA tältliknande kreationer då...

Höstjakt

Längtar massor till årets jakt. Kanske inte till att skjuta älg, för det får jag iallafall inte, men just bara att vara i Graninge och höra om jakten och sitta med Sambon på passen och njuta i naturen..
Man ser naturen i en annan vinkel, man lyssnar till fåglarna, och allt doftar gott och det finns ingen musik eller bilar i närheten. Dessutom är man tvungen att sitta hyffsat still och vara hyffsat tyst.
Men mellanåt kan man grilla lite korv, dricka te eller kaffe och käka mackor..
Ibland hittar man även lite svamp.
I år har jag även införskaffat mig ett par riktigt bra vandringskängor att ha på fötterna.. kanon.

inredning vardagsrum

Jag har kommit på att svart, brun och oranange blev för tråkigt i vardagsrummet.
Därför kommer jag tona ner det oranga och lägga till turkos, och guld/mässing..
Tror det kan liva upp lite, speciellt om man behåller några oranga detaljer..
Nyinropade kuddar på tradera..
Söker coola flaskor, vaser..
Oranga detaljer
Guld/mässingsdetaljer,,
Och sist, men absolut inte minst, denna ascoola lampa som jag ropade in häromdagen..
Visst bev det pricken över i:et likjsom... ;)

Snowjoggers

Har varit så hinla sugen på att hitta riktiga sånna snowjoggers som man tultade runt i som barn. Det e nästan supertöntigt roliga ju.
Och fantastiskt sköna och lätta och enkla att ta på..
Söker på tradera och på nätet, men en så länge hittar jag ganska dyra typer, men väl roliga varianter...
Classic...
Riktig nice variant..
dessa är nästan mina favoriter, om de fanns i svart..
Härlig färg, fast man skulle nog tröttna ganska snabbt..

Sylta och safta..

Min mamma (http://annlarssondahlin.blogg.se/) har ett gigantiskt persikoträd i sitt växthus där det dignar persikor varje år. Dessutom har hon några aprikosträd där man också får massor av frukt.
I år har jag plockjat en hel del och gjort sylt och marmelad inför hösten. Det e supermysigt, speciellt fint blir det om man har burkar i olika former så det ser så där hemmalagat ut. ;)

utomlands

Nu har jag tröttnat..
Jag bara måste utomlands snart.
Gärna till nått varmt land där jag inte varit förut, kanske Thailand? TYvärr har vi kommit på detta så sent, och det krockar lite med tilltänkta försök att skaffa syskon till Isa.
Men, syskon kan faktiskt vänta, det lär ju dröja till utomlandsresa om man ska vara gravid massa först.. näe, vi kan börja försöka till våren istället, efter en resa... ;)

bloggande

har gjort lite uppdateringar på bloggen..
Ska ändra huvudbilden också snart, men måste ta någon fin familjebild först.
:)

Traderar

Ny vinteroverall från Name it, tre par vinterkängor och en hel del schyssta kläder till Isa har jag fyndat senaste tiden på tradera.
Men har även vunnit endel till mig själv..
Dessa ropade jag in häromdagen, fina till hösten.,.
men vann även denna skjorta till Sambon, så innte bara jag och Isa får njuta av fynd..

Kööök

Vi måste renovera köket. Just nu har vi ingen diskmaskin, diskbänken är för låg, det är opassande planlösning och ingen arbetsyta.
Skulle behöva en ordentlig snickare för renovering..
kan inte detta gäng hälsa på hos mig??
Eller varför inte dessa två spexare? ;)
Men dessa två går också bra..

Det börjar arta sig

I huset alltså.. Vi börjar komma i ordning, självklart är det en hel del kvar när det gäller att renovera, måla om och tapetsera, men just nu är det beboligt iallafall.
Kissen Antar har också börjat trivas riktigt bra. Han e en supergosig familjemedlem, och mycket omtyckt!
Just nu e jag dock superförkyld, men det e nått man får stå ut med. Idag ignorerar jag iallafall det, och tänker ha kräftskiva med mina vänner... lite vin gör nog ingen skada, mest glada bara,..

Kissen Antar

Idag har jag varit och hämtat en riktigt liten söt sak.. Kissen Antar. Han behövde ett nytt hem, och vi ville ha en katt så det passade utmärkt.
Han e supergosig och snäll men duktig på att gömma sig i huset, vilket kanske e normalt första dagen.

Daglig update

Isa började på förskolan igår igen. Såå skönt för både henne och mig. Nu får jag chans att slappna av hemma, och stöka runt bäst jag vill.
Fick till och med tid för mig ohc morgan idag, ensamtid.,.. ;)
Idag väntar gofika och grillning sen hemma hos sanna som fyller år! ska bli tokmysigt!

RSS 2.0