åt rätt håll iallafall..

Jag var orolig för vikten.
Det blev minus trots allt.. det är ju bra, men det kunde bli så mycket bättre..

menmen, åter till en ny vecka. Nya tag, nya mål på vågen... nya träningspass!

Dessutom så har vi haft mätning idag. 2 cm ner i midjan sen sist. :) det e bra..
Egentligen mäter vi så mycket mer av kroppen än va jag skriver upp här, men jag kan säga att det har gått åt rätt håll på de ställen man vill minska i cm.. :)

Så, jag är trots allt nöjd.

eftertänksamhet

Helgen blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt det. Mindre vila än vad som behvdes, och dessto mer gott i gott som slinkigt ned.
Riktigt orolig inför imorgon, men det e för sent att göra nått åt det nu.
Får ta nya tag i den nya veckan igen...

För övrigt testade jag ett par jeansshorts i helgen.. Dessa hade jag när jag och älsklingen var ute på vår andra bowlingdate, dvs den daten när det hände saker! Sen dess har jag inte kunnat ha dessa shorts, de har varit för små, men så i helgen kunde jag knäppa knappen igen, och de satt perfekt! Vilken känsla...

Jag har också haft en liten svacka igen i mitt mående, jag vet att det beror på stor del stress, men lite annat också. Denna helg har jag verkligen lärt mig att man måste ta vara på det man har, och inte strula bort det.
Jag älskar min sambo något fruktansvärt, och därför tänker jag börja uppskatta honom ännu mer.. vill aldrig vara utan honom!

Jag har också hunnit med att se tjejfilmernas tjejfilm.. sex and the city 2. Och den var ännu mer tjejigare, riktigt överdriven men ack helt okej underhållning för tre glada tjejkompisar en sen söndagskväll..
Trots att filmen inte är ett dugg verklighetstrogen, så kan jag inte låta bli att få mig en lite tankeställare även här att det är viktigt att tänka på varandra och respektera varandras sätt att vara och bete sig.
Ibland kan jag erkänna att jag lätt rusar på i min egen fart, men alla kanske inte är på samma löparbana..

Det är nog bra för mig att få dessa trankeställare, för då lär jag mer och mer om mig själv och om andra. Och lär mig att ta hänsyn till folk, och dessutom vårda min relation och familj, och kanske inte irritera mig på småsaker.
Energin är bättre att lägga på roliga saker som att mysa, umgås och säga positiva saker till varandra.. 

Det tänker jag göra oftare numera!!


syltande

Idag har jag kokat sylt. Bara så ni vet...  hjortronsylt... mumma! Ikvll blir det nog vaniljglass och hjortronsylt, det e såå gott.

Annars så har jag fullt upp med jobb, de drar i mig från massa olika håll, och det e fantastiskt att ha möjligheten att kunna få så mycket jobb, men jag måste akta mig för jag har så lätt för att ta för många jobb också..

Just nu jobbar jag för sporten, familjeliv och familjeavdelningen, nöje, nyhetsdelen och diverse annat som dyker upp.

Hade tänkt börjat för webben också, men som dagt det e mycket nu.

Mår sisådär faktiskt, måste vara stressen.. ska verkligen försöka ta det lite lugnare, fast ändå göra lagomt mycket. Tyvärr får det nog bli lite bortprioritering av vänner, men jag tror de förstår..


Vårusande!!

Första gången vårruset för mig. I Sundsvall, uppe vid sjukhuset hade flera tusen tjejer, damer, kvinnor, utklädda män till kvinnor, samlats för att springa in våren.

Lite fakta:

I maj 1989 var det premiär för Vår Ruset. I sex städer – Stockholm, Malmö, Norrköping, Örebro, Gävle och Sundsvall – genomfördes 5 km-lopp för kvinnor. De sex loppen samlade totalt 14 411 deltagare.
Vår Ruset har vuxit kraftigt sedan 1989 och är idag världens största löparserie för kvinnor. I år genomförs 18 lopp i 17 städer över hela landet.
Sedan premiären 1989 har över två miljoner kvinnor deltagit i Vår Ruset.


Jag valde att deltaga första gången i 2010 lopp, tillsammans med kära kollegor från Tidningen Ångermanland.
Vi åkte ned och redan i bilen var stämningen hög. Tjejerna berättade för mig hur det brukar vara, vad man bör tänka på, tex, toabesök, varma kläder, att plocka så mycket gratissaker som möjligt.. osv.

I år var det Peter Siepen som var speaker, han följde tydligen med till varje lopp i varje stad i år.Friskis och Svettis värmde upp innan med lite väl behövlig gympa. Go Gilrs!

Där efter var det bara att ta sig av mot startområdet. Man fick starta i fyra olika grupper, Lunka, jogga, springa och springa fort.

Jag hängde på Jennie som var helt inställd på att starta i den första gruppen "springa fort". Haha, jag tänkte det spelar väl ingen roll, fort fram ger bra tid, eller hur.

Peter Siepen valde att visa magrutorna några sekunder före start, jag undra om det var för att än en gång bevisa att han inte är så gammal, som han är...   Sen gick startskottet.
I början var det nedför backe, så jag kutade på så mycket jag kände att jag pallade med.Rödfacet, mitt i i språnget..

Jag tog allt i min takt. Varvade att gå med jogging. Det gick bra och första två km kändes allt prima.Great.. musik i lurarna hade jag dessutom så jag var i min egen värld.Denna uppförsbacke sprang man i sicksack, spana in hela långa masken som ringlar av tjejer som springer..Aha, här har man sprungit i tre km. Det gick faktiskt ganska bra, självklart stönande och stonkande, men frammåt gick det. Vattenstopp fanns det överallt, så det behövde man inte oroa sig för.
Dessutom fanns diverse frukt, och reklambord för olika saker efter vägfen också, och självklart publik som hejjade på sina deltagare.
Två orkestrar sprang jag även förbi, hoppas de spelade fint för jag hörde inte ett smack.Tillbaka i mål! Medalj får alla, självklart..

Min tid blev 40:50, vilket jag e ypperligt nöjd över. Om man tänker tillbaka på min kondition och övervikt i början av november, alltså enbart ett halvår sedan kan man inte vara annat än nöjd.
Sedan väntade picknickkorgar, och tro det eller ej, jag hann med en lite intervju med vinnaren..

Spana i papperstidningen från idag, (ons) om ni vill läsa detta...

Så får jag tack för min medverkan. Nästa år ska jag definitivt vara med, men då ska jag springa hela loppet i sträck, och få en mycket bättre tid!!


partyhelgen

Det blev lite väl mycket av det goda, igen.. i helgen.

Grillning och dop med fantastisk mat under lördagen, det slutade med att jag gick på bittens själv.
Jag har ett sådant enormt socialt behov att så fort jag har drukit lite vin vill jag gå ut. Varför?
Visserligen hade jag riktigt trevligt, men ändå..

Nu på tisdag ska jag springa/gå vårruset i sundsvall tillsammans med arbetskamrater. Det ser jag fram emot, men jag hoppas jag orkar..

Det är heller ingen vägning denna vecka, så därför kämpar jag på för att få en ännu bättre resultat på vågen nästa måndag. Ser nästan lite fram emot det redan nu!

jordgubbskalas

Isa fyllde ett år i tisdags, och vi firade med stort kalas.
Det var jätteroligtr med massa barn, tårta och leksaker över hela lägenheten. 
Tack alla som kom för att fira Isa! Hon hade jätteskoj. 

 Jordgubbskladdisen...fortsättningen på en fantastisk helg..

Hade vägning idag.

Var självklart orolig efter allt "festande" under veckan och helgen. Det blir ölande och vinande när man grillar ju.
Men denna vecka har jag haft stenkoll på vad och hur mycket jag har stoppat i mig. Inga överskridningar fick ske, och det gav ett positivt resultat.

Äntligen är jag på väg nedåt igen, och det bestämt... :)

En fantastisk helg

Vi har varit i Graninge i helgen. Grillat, drinkat, spelat kort och varit ute på massor av promenader.. underbart har det helt klart varit. Jag känner mig alldeles lugn men trött nu när jag är hemma.

Isa har lekt som en tok med alla leksaker från snälla tremeningarna till henne kom med. Ett helt lass kan man säga.. längtar tills vi kan fylla barnpoolen i sommar, det kommer bli en solklar hit.

Fredagskvällen blev det en massa goda drinkar.. ( konstiga blandningar dock), och spelkort.. chicago räckte hela kvällen.

på lördagen for vi en sväng till Dannerotravet under lördagen och spelade bort massa pengar. Isa fick vara hemma med faster som hittade på massa skoj.
Varje dag har vi tagit en promenad ner till sjön, både morgon och kväll, och trots att man kämpade med att slå ihjäl så många myggor som det bara gick, så var det härligt. Ett sånt lugn och härlig natur.
Jag har känt att jag uppskattar naturen och skogen mycket mer nu än vad jag gjorde när jag var mindre. Det kanske blir så när man får barn själv.

Det kändes som att jag hade massor att berätta, från helgens alla intryck men jag kommer inte på mer nu. Istället kommer här en rad bilder.. 
Eftersom vi inte hade med oss vagnen, uppfann vi en..
Isa trivdes jättebra i den något schabbiga varianten..Faster och Isa hade plockat gullvivor..

När vi var på väg hem efter Dannerotravet dök det upp en tjäderhona efter vägkanten, hon var inte ens rädd för den svarta bilen som stannade, vilket är ju ovanligt..Lördagskvällen bjöd på en härligt vacker solnedgång..

 

Jag och gullvivan..

Isa fick sin första födelsedagstårta, trots att det är två dagar kvar!!


Ledig dag i veckan...

Igårkväll hade vi en lite grillningskväll med två vänner. Mycket trevligt var det, lugnt och sansat och sen spelade vi TP på wiikonsollen hela natten.. hihi. så skoj!
Det vart så där lagomt med alkohol och mat, så jag höll bra kontroll på mina points, och har kvar sparade inför helgen också.

Jag tar denn a helg som en utmaning, och tänker inte släppa tyglarna, utan köra stenkoll. Däremot måste jag ju träna så fort jag får chansen för att ha extrapoints så jag klarar av det.

Idag är det ju en röd dag, mitt i veckan. Så sambon e hemma, och vi funderar på vad man ska hitta på idag. Tyvärr är vi lite snuvuga hela bunten så det blir ingen jätteutflykt.. önskar jag haft mycket pengar och kunna åkt till birsta, eller något badhus nånstans...

Menmen det blir nog en mindre utflykt iallafall.


Står still

.. gör vikten ja.. typiskt. Jag vet varför. Dessvärre väntar svåra situationer denna vecka..
jaja. Jag kämpar vidare, har ju många träningsalternativ nu.

cykla..

Köpte en cykel igår.

Och en cykelstol till Isa. Självklart var vi tvungen att prova den igårkväll.
Isa tyckte det var jättemysigt, och såg ut som hon inte gjort annat.
Själv kände jag mig som ett barn som får sin första cykel, så jag tog en kvällstur runt Härnösand. Supermysigt att cykla på kvällen, speciellt igår när det var fint väder. Dessutom lite trafik.Nu har jag tagit beslutet

Jag hoppar av kören.

Tidigare i livet har jag sagt åt mig själv att hoppa av saker som jag känner att de bara gör att jag mår dåligt, och får dåligt samvete av. Detta har nu blivit en sådan grej.
Den enda anledningen att jag är kvar är att det förväntas av mig.

Jag har inget ansvarsområde, jag är bara en av många körmedlemmar så de klarar sig fint utan mig. Dessutom har det varit extremt struligt och tjaffsigt i denna lör, så jag känenr att den inte passar mig. Dessutom är det för mycket äldre faktiskt.. den känns tantig och oinspirerande.

Jag kommer eventuellt söka mig till en anna kör till hösten, men ska denna gång kolla av ordentligt vilken stämning det är i den kören, och vilka typer av låtar de har.

Så får det bli. Och det känns så skönt!!

Tyvärr ingen sthlms-resa, men jag kände att den enda anledningen jag for med var att få träffa mina kusiner, så då kan jag lika gärna göra det tillsammans med min familj vid ett annat tillfälle när vi kan vara med dem längre dessutom.

bra.

Idag ska jag köpa cykel

Jag har aldrig ägt en ny "hel" cykel. Hittils i mitt liv har jag alltid köpt billiga varianter på bytardagar, eller plockat ihop delar till en gammal cykel, eller lånat andras.

Nu vill jag ha en stabil ny cykel så jag och Isa kan börja cykla tillsammans. Ska köpa en cykelstol till henne också.
Det ska bli helt underbart, och jag känner mig som ett litet barn.. tack och lov har mina föräldrar sponsrat lite av cykeln istället för present när jag fyller 27 år.

Jag ska ut och cykla i eftermidda när jag kommer hem... :)

AMS

Har varit på arbetsfördelingen idag.. om jag skulle vara relgiös skulle jag tacka någon där uppe, för min fantastiska handläggare.
Han förstår precis hur jag vill ha det, inga konstigheter, inga kontrollbehov och inga måsten! Shit låter som.. ja ni vet.

Menmen, det känns bra iallafall. Hur ofta får man en handläggare på en myndighet som inspirerar en liksom..
Nu har jag en fantastisk plan på hur jag ska lösa min arbetssituation och jag tycker tom att det ska bli kul att ge mig in i arbetssökandet igen.
Jag känner mig heller inte stressad, och lite peppad tom på att klara av snart att göra klart min skola. Den ska bli klar till slut iallfall, men när jag känner mig stark nog.


Ikväll ska jag också göra något inspirerande, jag ska träffa och prata med en värdansvarig på friskis och svettis. Detta inför hösten då jag planerar att bli värd på friskis!
Och efter det är det det där prova på danspasset!! hoho  så skoj det ska bli..


Och inte nog med allt.. HM-paketet kom idag, med härliga kuddar, lakan, duschdrapperi m.m.

Nöjd idag..

Fel håll

Idag gick vikten åt fel håll.

Jag känner sånt stort behov av att förklara mig, eller försköka säga varför och att jag vte, och försöker se det positivt. Men..
Kan ju lika gärna konstatera faktum att jag gått upp denna vecka. Jag har både druckit alkohol, ätit chips och hemmagjord pizza. Inte så konstigt då kanske.

Jag har iallafall inte slarvat med träning eller så, bara helt enkelt ätit mera.
Nåja, kan ju inte göra om det nu, utan istället blicka frammåt. Precis som jag hittils gjort och kommer hittils att göra. Ingen idé att hänga upp sig, jag visste att denna dag skulle dyka upp..

Nu är det bara att göra det bästa och kämpa vidare... och det har jag definitivt styrkan till!!

Kan ju däremot säga att vi hade en så kallad mätning idag också, och det har försvunnit flera centimetrar på rätt ställen! så det känns såå sköönt!

*starkare*
Shopping

Har haft en skön helg. Valborgsfest för två födelsedags"barn" och sen lite jobb på första maj. Så klart..
Känns nästan konstigt att inte vara mned i själva tåget, utan stå på sidan och bevaka det hela.
Visserligen är det inte första gången men ändå..

Jag har tyvärr extremt mycket i huvudet dessa dagar, så mycket att jag inte vet vad jag ska skriva här. Många att träffa, jobb att göra och inredning att fundera på. Har dessutom handlat lite väl mycket kläder till mig själv, och har inte så mycket pengar kvar. DUMT!

Har handlat lite på HM HOME, de har fantastiska saker för inredning och hemmet. Nu väntar jag ett stort paket med roliga saker.. :) lite av det ser ni här... 

 

Nicenice.. få se hur kvalitén är, för erfaranhet av internetshopping brukar inte vara det bästa.

Jag ska ned till sthlm också i slutet av månaden här, jag får väl hålla mig innomhus då så jag inte börjar gå loss i butikerna. ;)


RSS 2.0