Bytardagar..

Ett annat säkert årtecken är när terminens första bytardag drar igång. Här i stan har vi tre kända sådana och det är alltid lång kö för att komma in fortast och göra de bästa fynden inför sommaren eller intern.
Blåa ikeakassen är nästan ett måste för att enkelt lassa i kldäern skor och vårjackor... det finns även leksaker, böcker och annat smått och gott... allt som tillhör barnfamiljeåren.
Tyärr missa många mammor en viktig del ia att lämna barn och barnvagnar hemma, det är allt för trångt vilket barnagnarna utgör ett besärligt moment. Jag är alltid rädd att springa ner nått barn, med tanka på att man själv är rädd för armbågarna i sidan.
Det är speciellt det där med bytardagar, men man kan fynda riktigt bra grejer ibland.
Lång kö!

påskas..

I går åkte äggen fram och isa och jag tillbringade eftermiddagen att måla och kladda. Myspys.


Vårtecken hos mig..

När vinterjackan åker av och promenadskorna tas fram då känn det som att våren är på g. Snart har all snö smält bort utanför vårt hus, och i rabatten dök våren upp pronto.
Solbrillorna har jag också tagit fram och dagenbs lunch bestod a korv som grillades på altanen.
Härliga vårkänslor!!

Altanfix

Nu när snön börjar sakta smälta bort kommer tankarna direkt inför sommrens altanfix... hur skall den se ut i sommar? Fick ett tips från bloggen "rusta upp" om en härlig utematta från Rusta.

Denna härligt mönstrade matta kan ju bli en lagom start att inplanera i inredningen..


Annars så har jag planer för nya möbler. Gllade verkligen inte förra årets matgrupp, tråkiga stolar so dessutom var oerhört obekväma. Har börjat spana in deaa från ikea.. de kan bli rktigt fina om man målar dem i nån cool färg.. eller vitt.


Lite inför plantering och ljus kanske dessa skulle vara nått... tänkte bland annat plantera färska kryddor i hinkarna och hänga ny belysning i takrännan så det blir riktig mysfaktor... längtar!

 


Dagens plus..

I går fick jag äntligen tillbaka min kära plånbok! Glädje.. nu känner man sig som sig själv igen. ;)

Fick tips av en vän idag om en skorea nere på stan. Det blev två söta skor till lilltjejen inför sommaren och ett par "Inga of sweden" till mig inför vår-sommaren... perfa.. allt för 400 kr.. billigt!!
(Tyvärr är bildernas färg inte rktigt bra, pga av att mtt redigeringsprogram inte fanns på denna burk)

Nu längtar jag som tusan tills det blir sommar!!

Kavat
Kompis
Ingaofsweden


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Lunchtips

Orka inte göra nått avancerat till lunch idag, som mest koka pasta typ. Så det var vad jag gjorde, sen blanda jag i egengjord pesto, lite mer parnmesanost, svamp och en sked fraich så vips.. en smaskig pestopasta... nomnom..


Boaboa..

Nu har jag kommit in i ett skede i min graviditet där jag är piggare, orkar med det mesta, mår inte lika illa och slipper ta massa medicin.

Detta har resulterat i att jag är grymt sugen att ordna upp i detta hem, eller boa som det kallas när man bkir inredningssugen och hemmapysselsugen i graviditeten.
Idag plöjer jg inredningstidningar och önskar det fanns en kontainer utanför huset så man kan slänga lite onödiga prylar.

Skulle vilja att min kära sambo kom igång ordentligt med ommålningen av hallen, jag skulle gärna hjälpa till men jag vågar inte måla med färgerna som är mindre bra att handskas med under en graviditet.
Funderar på att erbjuda han att jag städar hela huset om målningen blir gjord... kanske det blir fart på han,
eller inte...


Blååååbär..

När jag hör slammer med bunkar och vispar från köket inser jag att det är bakdags. Det är perfekt sysselsättning när mn är gravid och hemma med Isa.

Denna gång var det blåbärssockerkaka som stod på schemat, då suget kom efter detta efter att ha plöjt http://www.underbaraclaras.com/ under dagen... hon brukar ge bra inspiration till bakning och annat gott.

Dessvärre blev det lite mycket blåbär i vår, så det tog extra lång tid i ugn, men smaken var det ingen fel på..

Självklart är slickvänlig smet ett måste..

Kaka redo för att stå i ugnen..

Kanske inte den bildskönaste bakelsen direkt, men smaken är det minsann inge fel på..

Bråk blir till lyx

Igår hade jag och sambon ett praktgräl, tack och lov ett gräl som förmodligen leder till något bra, men det var ganska väntat.. en hel del negativ energi som legat i luften...

Men jag känner att vi behöver mer tid för varandra och lyxa lite, så därför har jag bokat in oss på "sköna fredag" på Södra berget. Ett dygn med spa, god mat och hotellmys.. hopps det livar upp lite efter en jobbig vecka med sjukdommar och stress..Otursdagen

I måndags hade jag en helt hysteriskt dålig dag. En riktigt otursdag. Ibland tror jag på ödet och ibland inte.. men just denna dag var det nog inte meningen helt enkelt att jag skulle få gör det jag hade planerat.
Hade packat alla grejer, kändes som jag hade allt med och inget glömt, taxin kom till huset i tid så allt började bra.

Tanken var att jag skulle flyga ner till Malmö denna dag, och vara framme mitt i dagen för att sen ha en härlig lugn eftermiddag med en hyrbil och shopping i malmö.
Resten av veckan skulle innebära nya bekantskaper, möten och massa inspiration, men det ville sig inte.

Väl på arlanda anande jag ingen oro, förutom att jag tyckte det var pest och pina att flyga, hade så förbannant ont i bihållorna och huvudet redan då.
Landade i malmö efter ännu en hemsk flygtur, och skulle just handla en flaska vatten när jag upptäckte att plånboken var borta.

Närmsta timmarna blev på polisstation, spärra all kort och sitta i telefonköer. Tack och lov lyckades jag boka en biljett hem, så jag kunde flyga hem samma dag.
Det är helt otroligt va man blir handikappad av att vara utan leg och betalkort. Ett äpple som jag fick av en snäll polisman, och en halv banan lyckades jag få i mig efter frukosten på hela dagen.
När jag väl landade hemma igen efter den turbulenta dagen var jag helt förstörd. Alla möten bokade jag av, och resten av veckan har man tillbringat med hiskelig huvudvärk som fortfarande i skrivandets stund dövas med alvedon regelbundet...

Tack och lov får jag tillbaka min plånbok snart, en ärlig människa på Arlanda måste ha hittat den. Så nu blir det att boka om resan igen, funderar dock på om jag ska välja att åka tåg åtminståne halva sträckorna denna gång...

Vecka 13 +1

Man ska bli piggare nu har jag hört, minns inte alls hur det var förra gången jag var gravid men det känns som jag är sjukt mycket tröttare nu.

Lite veckoinfo..
Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Det är färdigbildat i den mån att barnet nu bara ska växa och mogna, tills att det kan överleva utanför sin mammas kropp. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.

RSS 2.0