Gått över tiden, jippi!!
150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
2 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st bananer
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
Receptet är beräknat för 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.
4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.
5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.
6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Så här såg det ut sist vi bakade, ganska misslyckde och torra cupcakes tyvärr, så hopps vi lyckas bättre denna gång.