Gått över tiden, jippi!!

Man kan ju alltid låtsas att vara positiv ialllafall. Idag är det 40+1 vilket innebär att jag gått över tiden även denna graviditet. Han verkar trivs ganska bra inne i magen tydligen. 
Vi var iallafall in en sväng igår och kolla läget pga av olika anledningar, och allt verkar lugnt. 
Tack och lov har det hänt saker i kroppen som tycder på att snart så kommer bebisen ut, men det är fortfarande omöjligt att säg när, så jag behåller nog den informationen för mig själv. 
 
I natt fick vi en febrig dotter så därför blir det att var inomhus idag och bara mysa och kanske baka.. ;)
 
Jag har lovat Isa att vi ska göra cupecakes nån dag, så hon får h på "strössing" som hon kallar det, dvs strössel och sånt.. 
 
Detta recept ska vi prova idag, fast nog utan banan tror jag... 
 
 
Banana choclate muffins
 

150 g smör 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 st citron, skalet 
3 dl vetemjöl 
1 dl kakao av god kvalitet 
2 dl gräddfil 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
3 st bananer 
200 g mörk kvalitetschoklad 70% 

Receptet är beräknat för 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.

4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.

5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.

6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

 

 

Så här såg det ut sist vi bakade, ganska misslyckde och torra cupcakes tyvärr, så hopps vi lyckas bättre denna gång.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0