Bakdag

Så till den berömnda bakdagen. Isa var mycket piggare idag, även jag så idag slog vi slag i saken och bakade både cupcakes och tigrkaka. 
Två nya recept, muffins till cupcakesen hittar ni i ett tidigare inlägg, och nedan finns recept på tigerkakan och frostingen till cupscakesen.. 
 
Tyvärr blev tigersockerkakan lite missbildad, fastnade i formen, jag hade väl smörat för dåligt antar jag.. 
Inget av dessa recept har jag gjort tidigare heller, så det här är bara övning.. men det blev helt ok i smak och inte för torrt heller. :)
 
Isa var ju självklart eld och lågor och slickade skålar så det stod härliga till... 
 
 
Frostningen till cupcakes
60 g mjukt smör 
5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 msk färskpressad citron, saften 
100 g Philadelphiaost 
Några droppar valfri karamellfärg
 

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

 

 

Tigerkakan

50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk eller grädde
1-2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
 

Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0