Hälsobröd..

Mitt i mina förkylningsbesvär upptäckte jag ett spännande recept på tv igår. Tommy Myllymäki på MItt Kök gjorde ett enkelt hälsobröd med russin och torkad aprikos. 
 
Jag blev sugen att testa, så idag svängde jag ihop en egen sats. Det blev kanongott!! Och superenkelt och ickekladdigt. Själva smeten rördes ihop på 10 min och sen en timme i ugn. Inte mycket man behövde göra själv, och lite disk dessutom.
Eftersom jag inte är överdrivet förtjust i torkad aprikos valde jag istället gojibär eftersom de ska vara väldigt vitaminrika och det behöver jag just nu!
 
Receptet finnes nedan!
 
 

1 L filmjölk 
3 dl grovt rågmjöl 
5 dl grahamsmjöl 
1 dl rågkross 
1 dl solroskärnor 
1 dl pumpakärnor 
1 dl vetekli 
0.25 dl torkad aprikos 
0.25 dl russin 
1 msk bikarbonat 
2 dl mörk sirap 
1.5 msk brödkryddor 

 

Gör så här

1. Rör ihop samtliga ingredienser, börja med de torra ingredienserna, avsluta med sirap och filmjölk.

2. Skär den torkade frukten och ha i smeten.

3. Häll upp i två smorda bakformar.

4. Baka limporna i ugn 175 grader i ca 1 timme, prova med en sticka att brödet inte är kladdigt.

5. Medan brödet bakas - gör en smakrik hälsosam röra på keso.

6. Rör ihop keso, senap och pepparrot.

7. Servera med rökt skinka.
 
http://www.recept.nu/tommy-myllymaki/frukost-och-brunch/mjol/halsolimpa-med-aprikos-och-russin/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0