Känslan för att klara en viktnedgång

De vanor jag har skapat mig och mitt nuvarabnde levnadsätt är mycket annorlunda om man gämför mina tidigare försök att gå ner i vikt. Jag tror det är därför jag känner att det funkar.

Jag känner mig så trygg i detta, och är nästan mer orolig för framtiden när jag har gått ner alla kilona.. men som sagt det e ett tag tills dess, så jag hinner nog fixa det då också..

Förut hade jag ofta dåligt samvete när jag åt något onyttigt eller med mycket fett. Dessutom tänkte jag alltid bakåt på hur jag åt för några dagar sen.. Fick då dåligt samvete, och därefter dåligt självförtroende och trodde aldrig jag skulle klara att gå ned i vikt. Jag kände mig som i ett fängelse och att det här med min övervikt var nått slags straff som jag fick. För vad visste jag inte, men kanske för att jag varit slarvig med mat och sånt..

Nu är det en stor skillnad. Jag får inte dåligt samvete när jag äter nått onyttigt, utan jag unnar mig detta istället och sen tränar jag eller äter bättre på kvällen. Jag slutar aldrig äta, utan har kontroll istället på vad jag stoppar i mig och hur mycket.

Dessutom tänker jag frammåt och inte bakåt och tar en vecka i taget. Varje måndag när man börjar om en ny vecka är det så skönt, då får man börja om och spara nya points..

Jag tycker nästan det är jobbigt de dagar jag valt att inte ha kontroll, för istället för att "det blev så" så väljer jag vilka dagar det blir. Och på så sätt har jag ändå kontroll. Det är skönt!

Jag känner mig trygg..


Ny viktnedgång

Nu går det bra. Minus 1 kilo sen förra veckan. Nice. Trots partaj i helgen.. Men jag har haft koll, och jag har tränat så detta är jag värd.

Det börjar dessutom närma sig 20 kg viktnedgång. 5 kilo kvar bara!! hihi.

Gungeli 2

Fint väder, rastlösa bebisar, då letar man reda på en lekpark. Idag hitta vi en kanongunga, där de kunde gunga tillsammans.
Både Isa och Milou myste som tusan i denna breda och stora "korggunga" Kanon!!




Spännande helg

Helgen har som vanligt varit riktigt fullbokad.
Vi åkte till sundsvall på lördagen.. (efter jag tränat på friskis) Besökte först vårmässan som var på Nordichallen. Mässan var skojjig, men inte alls lika ljusig som jag föreställde mig. Hoppades på att det skulle handla mer om odling, trädgård och inredning, men det fanns lite väl många "knallare" som sålde det ena skräpet efter det andra.
Känner mig inte så intresserad av plastiga smycken, klockor eller plastpåsar när jag är på mässor.
Menmen, hittade en del bröllopstidningar billigt så nu har jag införskaffat sånna för första gången. Nån gång ska väl vara den första.

Lyssnade också till ett trevligt föredrag om fula och snygga hem med Inredarna Simon & Thomas, från serien på tv. De är både roliga och har smak, och vågar dessutom säga rakt ut vad som är fult och groteskt. Så skönt när de verkligen klankade ned på oxblodsfärgade skinnsoffor och vitrinskåp. Det är såå fult!


 

Någonting som slog mig var att de faktiskt såg exakt lika dana ut i verkligheten som de gjorde på tv. ovanligt må jag säga.

Nåja, sen for vi till Birsta för lite ikeatajm, och shoppning av kläder i Birstacity! Jag var riktigt tillfreds efteråt, ocgh även min sambo tyckte han hade haft en trevlig dag.. sköönt!



Isa hitta en rutschkana på ikea... alltid lika populärt!!


Sen blev det tjejkväll med Liz och Karin, vi hamnade en sväng på krogen också, men måste erkänna att det var död stämning där. Man går ju inte ut så ofta så lite mer fart vill man väl ändå ha...

Söndagen var det dags för min kör att köra sitt musikcafé, jag e ledsen att säga för er som rä med i kören och som läser detta, men det kändes verkligen som ett pensionärarrangemang. Visst vi känar bra med pengar till kören, men såå tråkigt och rörigt arrangemang... nåja esteteleverna var bra.
Tror vi får ta och förnya kören litegrann.. känns som vi är borttappade på 90-talet. Suck.


imorrn..

.. ska jag göra fler inlägg efter helgen som varit.

:)


Vägra hemska blusar

Sjunger ju i kör. Vi ska ha något slags uppträdande, ala körcafé på söndag. Det visade sig att kören har en speciell körblus som man kan köpa i två olika färger på en butik här i stan. Problemet med blusen bara är att den är stor som ett tält och har inga som helst former. Dessutom hemsk brodyr över hela och färgen, tja den är horibel. Man ser direkt 40 år äldre ut och 10 kilo exktra på kroppen.
Blusen/tunikan är helt enkelt hemsk..

Så jag vägrar. Känns lite taskig på de som är med, och en gång valt ut dessa, men jag betalar inte en spänn för att ha på mig en sån, knappast om jag får betalt heller.

Så jag gick och köpte mig en jeanstunika med ett blått linne under. Då har jag iallafall rätt färger och en mycket snyggare skjorta att ha lite då och då.

Men, jeansskjortan är lite för liten, men det funkar. Jag tänkte "äh det bir bra till sommarn när jag gåt ner mer i vikt".

Sjukt att kunna tänka så, det brukade oftast vara tvärtom förr..  ;)

Gungeli gung...

Isa har fått testa att gunga i riktiga gungställningar denna vecka. Det var självklart en hit.
Helst ska man gunga högt redan nu, enligt vårt våghalsiga barn. Undra vem som kommer bli äventyrsmänniska när hon blir stor..

Iallafall så har ju hon fått supercoola pilotbrillor också, som skyddar mot starka vårsolstrålar.
Coola brillor till en cool bebis.. såklart.

Annars så e jag uppe i att planera hennes ettårsdag. Det är ju trots allt mindre än en månad kvar nu. Det ska bli storslaget med riktig kalaskänsla och balonger och serpentiner i massor. Iallafall högt upp så inte alla bebisar som e bjudna på kalaset når dem, då blir det nog ett väldigt grinigt kalas.. ;)

För att skriva om mig själv lite så har jag varit lite kass på att uppdatera min blogg ofta. Det har istället bivit ett långt inlägg så där en gång i veckan, men veckans händelser och bilder. Så även denna gång eftersom jag kommer på hur mycket jag egentligen vill berätta... men jag ska bättra mig på denna front..

Käkade mat på Hamnkrogen ikväll.. mycket gott, och mycket flott.. fett med andra ord, mycket points.. Menmen jag har ju varit förutseende med sådana kvällar, så jag går inte över min plan ändå, utan klarar det galant, utan oro och dåligt samvete. Hur underbart e inte det.. JAG HAR KONTROLL!

Var på Jonas Gardell också.. hade ganska höga förväntningar, eftersom showen fått bra kritik, och dessutom var förrra showen jag såg med honom bra. Men det var faktiskt inte så roligt som jag hoppats på. Vilket jag också skrev i min egen recension i tidningen.

Och här kommer gungeli gung bilderna...



Den första gungan vi testade var den på våran egen gård. Inte riktigt i rätt storlek, men det gick bra ändå. TYvärr var det lite svårt att se för Isa..



Isa var ju nöjd ändå, för gunga e kul..

 

Den här gungan var något bättre i storleken.
Dessutom får Isa visa upp sina coola brillor. :)



MÅLET MED BLOGGEN NÅDD!

Idag den 19 april lyckades jag så nå målet med den här bloggen (från början iallafall) genom att gå ner under 100 kilo.
Vågen stannade på 99,1 kilo.
UNDERBART!

Nu har jag gått ner över ca 14 kilo, sedan jag började med pointsen.. :)
... och över 24 kilo sedan Isas förlossning. Jag har alkltså gått ner alla gravidkilon, och är tillbaka på den vikt jag hade när jag träffade Morgan.

Just nu känner jag mest att jag vill SHOPPA. För det är så underbart när man kan ha storlekar igen..

Iallafall så kommer jag ändra bloggen lite nu. Har ju funderat på att byta namn, eftersom det målet e nått. Visserligen så stämmer ju namnet ganska bra ändå, men för att fira lite är det bra med förändring.

Så om det är någon som har ett förslag på ett nytt namn, skriv!!

Tills vidare får den heta så fortfarande, men jag tänker ändra målet.


Aprilväder..

Ja just ja.. Var tvungen att ta bild på aprilvädret. Det varade ca en timme, sen blev det sol igen.


Kalas!

Idag har vi vart på barnkalas. Det tyckte Isa var toppen då man fick både äta tårta och fiska i fiskdammen. Men roligaste var nog att spana in de större barnen..

Annars så har Isa fått en intressant vana att använda flasknappar som vanlig napp. Det ser otroligt kul ut då hon ser ut som en blåsfisk eller liknande.. (nu vet ju inte jag hur en blåsfisk ser ut, men jag kan tänka mig)..
Isa har dessutom fått ett par nya jeans. Jag hittade skitsnygga på rea, kunde inte låta bli att köpa dem, trots att ekonomin är nere på noll. men de va såå snygga..

Som bilden (lite senare på sidan) visar så är jeansen rosa och svarta, och ni som känner mig vet att jag inte brukar välja rosa i första hand. Har aldrig egentligen vart förtjust i denna tjejiga färg. Men.. Nu har jag börjat gilla den också. Speciellt chockrosa, eller mörkrosa. Tycker att det finns så coola kläder för barn i denna färg, eller zebrarandig i denna färg eller liknande... Jag får väl ta och införskaffa mig lite rosa till mig själv när löningen kommer.

(jag använder fortfarande väldigt sparsamt med rosa som pastell, det e föör gulligt.. iuu. )

Lite bilder då..



Isa i de rosa nya jeansen.. strike and pose..



Blåsfisk?



Kalas hemma hos Alice som blev tre år gammal.



Isa kladdar med tårtan..




Själva påsen var nog roligast med hela fiskdammen tyckte Isa..



Det var väldigt tryggt och bekvämt i Anders famn..





Mysigaste mysisen..

Jag har en fantastiskt dotter. Har jag nämt det tillräckligt? Det går inte.
Det är så fantastiskt att få vara med denna roliga, mysiga och otroligt söta lilla tjej.. och att hon är endel av mig och Morgan från början är helt otroligt.

Vi har fångat de bästa bitarna av oss i henne. Så känns det..

Hur underbart är det inte att ha sådan sötis som står upp i sin säng och smilar det största leendet till morgonghälsning..

hennes standardord nuför tiden är "Ma" eller "mamma"..  det säger hon nästan jämt, hon ropar efter mig när jag går ut ur rummet, hon knackar på dörren när jag är i ett annat rum, och det är så underbart.
Ibland när hon sover vill jag smyga in och bara kika på den fantastiska vackra person som sover som en docka.

KLart att det är jobbigt ibland, men det är såå mycket som överväger detta när man ser detta underbara lilla busfrö!

Mamma älskar dig så mycket Isa..





Mindfullness

Det har vart en hektisk vecka. Massa jobb, ingen tid alls för varken vila eller träning. (hann tack och lov göra ett pass friskis i går, men det e nog det ända)

Någonting som jag länge har bevhövt jobba med är min förmåga att hantera stress. Den e helt enkelt inte den bästa. När jag kommer i stressiga situationer blir det oftast bara värre i mitt huvud, och till slut tappar jag fokus totalt. Jag går väldigt lätt in i väggen, och jag är extremt duktig på att ta på mig för mycket saker.

Just nu går jag i lite terapi kan man säga, för att jobba med mig själv och med mitt mående. Det har jag behövt göra de senaste åren, men då har jag haft dåliga samtalspersoner, eller helt enkelet inte förstått hur jag ska göra.. Har med detta förträngt mycket, och har enhel del demoner som gärna dyker upp när jag blir stressad.

Iallafall så många föreslagit avslappning, avspänning, avslappningsband, meditation mm. Jag har aldrig egentligen givit mig tid eller nog fokus för att testa nått av dessa element ordentligt, men nu när jag verkligen tagit tag i mitt mående på allvar kanske jag kan ha mer förståelse för sådana metoder också..

Gick igenom idag med min samtalsperson om hur mindfullness fungerar. Har tidigare tyckt det verkat tungt och konstigt, men har nu en helt ny syn på det hela.

Ska testa detta en vecka nu, så får vi se om jag känner nån skillnad..

:)

Sociala medier

Har varit på ett intressant föredrag om sociala medier, det vill säga Facebook, bloggar, twitter etc.
Så nu har jag börjat Twittra.. dock har jag få som följer min Twitter, men jag följer destomer intressanta människor..

Det var nån som sa att man bör följa med utvecklingen på internet i samma takt som sina barn. Nu är ju bara mitt barn 11 månader, men jag misstänker att när hon väl hittar internet kommer det att gå fort. Lika bra att sätta igång nu alltså.. Jag vill ha förståelse för mina barn i framtiden, och respektera det de vill göra men ändå ha en inblick och någon form av kontroll.. jag tänker inte säga: "fast nu har jag också vart ung.." 
ha, nänä.. Utvecklingen hinner ändras massor innan Isa är tonåring, och jag tänker minsann inte vara gammeldags morsan inte..

Så om ni som läser detta har några synpunkter eller andra idéer, kom gärna med dem, för det här tycker jag är en intressant debatt.

Jag är iallafall numera stolt mamma som ägnar MASSOR av tid till sociala medier och har icke dåligt samvete för det..

Vägning igen

Eftersom jag gjorde en "juldagar" och släppte lös två dagar över påsk, har jag sedan under en veckas tid nu kämpat och tränat som en galning för att gå ner de kilon som jag möjlightvis gick upp då.

Ställde mig så på vågen igen igår, och den visade tack och lov minus ändå! Mina ansträngningar funkade.. nu kan jag återgå till min vanliga vardag med att ha kontroll på vad jag äter..

Och nästa vecka... DÅ SKA DET VARA TVÅSIFFRIGT!!

:)

Rost och vårtecken..

Tycker om rost. Det kan vara förargligt för dem som skall använda sakerna som rostar som bilar osv, men det e fantastiska mönster och färger i rost.

Här komemr några av helgens bilder från mobilen, lite vårtecken också.



Utanför vår husknut fann jag dessa..



Isen börjar sakta spricka upp, och grönt sjögräs färgar vattnet..



Stenarna börjar tina fram i vårsolen



Vatten som porlar är ett sånt härligt vårtecken..



Rostig kätting från en brygga..



Mer rostiga kättingar..



En gammal stålbit, undrar vad detta var tidigare..



Ännu en bäck med porlande vatten..


tankar och helghändelser..

I helgen har jag haft en del jobb, mend et har varit ganska lugna tillställningar och därför har jag haft tid med annat också.
Träffade en kär vän i fredags för en fika, hon sa något då om att hon var imponerad över min målmedvetenhet när det gäller träning och mathållning. Jag kan inte annat än verkligen säga tack för detta, för det var riktigt ärligt sagt av henne och jag blev väldigt glad. Det sitter kvar i huvudet och jag känner mig stolt.
Hon betyder massor såklart..

Lördagen tillbringade jag i religösa tillställningar, då jag skulle bevaka ett jubileum svenska kyrkan hade om att det var 50 år sedan den första kvinnan prästvigdes.
Eftersom jag är totalt oreligös, och inte tror på någon direkt gud, så hade jag naturligtvis svårt att finna nått gemensamt med dessa människor, men det var ändå intressant att lyssna till deras tankar och åsikter.
Man blir ju ganska objektiv om inte annat..
Någonting som iallafall slog mig är att jag måste dragit ned snittåldern litegrann..  som Sambon frågade, "var det någon under 60?" nja, en elelr två kanske..  menmen så brukar det ju se ut.
Däremot tyckte jag det var lite spännande att se alla "vanliga" människor som är prästvigda, det formelt vimlade av vita kragar..

Efter jobbet gjorde jag något som jag inte gjort på flera år. Jag snörade på mig jogging skor och gav mig iväg för att springa.. detta visade sig vara mer jobbigt än jag trott, (fast jag misstänkte det) men, jag tänker inte ge upp, utan vänta tills det blir bart i skogen och springa på stigar istället i sommar. Ett mål jag haft nu under våren är nämligen att kunna springa/jogga...

På söndagen var det så där underbart strålande väder, vindstilla och sol. Isa var bättre i sjukdommen, och behövde lite frisk luft så vi bryggde kaffe till en termos, och handlade varsin macka och for ut till havet.
Där har vi haft en härlig eftermiddag med sol och lugn och ro i frisk luft och havsdofter!
Hellt sannorlikt skönt.. 

Nu väntar kvällens jobba, Musik Direkt final.. ska bli skoj.

Här kommer pics från helgen.. visserligen tagit med en simpel mobilkamera, men det får duga.



Isa ska vara med och diska, helst med hela kroppen..



Morgan och Isa myser i vårsolen på bryggan..



Utsikt från bryggan..



"Hallå!! vill inte vara instängd i vagnen.." Kan man anta att hon säger..



Morgan fåfäng i solen..



Jag fåfäng i solen..



Kärlek..


hemmadag

Idag är isa febrig så det blev ingen uteutflykt till varken birsta eller bibblan eller nått annat ställa som vi brukar göra saker på.

Isa brukar bli väldigt rastlös av att bara vara hemma, men idag var hon lugnare, så där myspys..

Jag själv kände att jag behövde göra nått nyttigt, så jag tömde ut hela garderoben på golvet och gjorde en utrensning. Isa satt mitt i allt och grävde och ålade sig bland alla kläder. Jättakul såklart..
Det tog dock lite längre tid än vanligt, eftersom Isa gärna slet ut alla kläder som jag precis vikt och lagt in i garderoben.. menmen det gick bra till slut.

Där efter gjorde vi mellanmålssmoothies av jordgubbar, Halln och mjölk.. gottgott.. tyckte även Isa.

Ganska skön eftermiddag trots allt, tyckte även jag..



Isa myste bland kläderna innuti mammas garderob..



Isa slänger ur alla sockar i lådan..

tröttis och looken

En underbar påskhelg tar ändå lång tid att piggna till ifrån. Vi e trötta och sega hela familjen.

Isa stackarn har feber idag, jag hoppas att det bara är tänderna som spökar, så det inte e nån jobbig sjukdom som götr att vi måste vara innomhus hela tiden..

Jag har varit hos min kontaktperson idag och snackat.. trivs mycket bra med det, första gången som det funkar med en sådan. Känner att jag verkligen funderar på det under veckorna och försöker jobba med mig själv, men man blir dock trött av att babbla djupa jobbiga saker om en själv, trots att det är skönt också.

Jag har fortfarande mycket behov av förändring.. vill klippa håret igen, trotts att det bara var två veckor, vill färga det ljusare.. och längtar tills kläderna sitter ännu lösare.
Har dessutom tagit ut min piercing i ögonbrynet, och även uttöjjningen i örat.. Jag trodde förut att jag skulle ha dessa två hela livet, att det var liksom jag, men nu i förändringstider så kändes det plötsligt väldigt.. blasé..  whitetrash..  ja ni vet.

Vem e jag gentligen.. ?  Tydligen har jag tappat min "svarta" look.. det e heller inte riktigt frivilligt, jag bara har ett sådant stort behov av förändring..  kanske håller min stil på att sakta ändras med mitt mående... eller så är jag bara inne i en konstig fas.

vi får väl se vart det bärhän...

jäsp. (nu träning)


påsken

Har varit i Graninge hela helgen. Ätit och drukti gott, och varit ute en massa och promonerat, pimplat, grillat, åkt skidor osv.
En riktigt härlig helg har det varit, och dessutom fick vi chans att rensa ur morgans gamla pojkrum, så nu kan man vara där utan att känna sig instängd i massa prylar. Skönt!

Maten har väl gott sisådär med, men det var inlagt i planen, visste att det skulle vara omöjligt att hålla koll på pointsen, så jag gör helt enkelt så som jag gjorde på jul.
Denna vecka som kommer blir det att skriva av alla points som jag tränar.. hoppas att jag kanske kan ligga under hundra nästa vecka ändå.. om jag ligger i.
LIgger jag still tycker jag det e bra ändå, med tanke på vad jag stoppat i mig denna helg.. godis, öl, godis, vin, godis, påskmat, godis och glass..  för att inte glömma grogg och massa goda mackor av vitt bröd!! bara massa points med andra ord..

Nu är det skönt att säga att vi är hemma, och nu kan jag återgå till kontrollen över vad jag stoppar i mig, och det är SÅ SKÖNT! Äntligen ett sätt att gå ned i vikt som jag tycker om att hålla på med..

Men som sagt, bra har vi haft det iallafall.

Här kommer några pics.. fler finns att skåda på fejjan.



Ute på pimpelfärd, Isa och Farfar skall borra alla hål.



Korvgrillning



Påskkärringen..



pajen, skinkan, sillen, köttbullarna, laxen, brödet, ölen och nubben!!!


barnaflängardagar..

Det man sysslar med nuförtiden är att flänga runt som en tok på diverse ställen som är barnvänliga, och innebär lek och rörelse för Isa.

Då slipper hon bli rastlös hemma, och sover dessutom bättre både dagtid och nattetid.
Det är ganska mysigt också att flänga runt, det innebär ju mycket kaffedrickande och allmänt babblande med andra mammor om vardagliga ting. Och barnen är ju underbara att vara med..

Isa och jag for upp till min farmor i måndags. Det var mysigt, vi fikade och babblade och isa lekte på golvet med massa halsband och burkar..




Här är vi ute i vagnen under någon av våra turer.
Isa e störtnöjd att sitta där, speciellt om man får ha nappen.



Hemma går Isa runt med gåvagnen, men det går lika bra att sitta i den.




I torsdags hängde vi med en annan mamma och hennes dotter på musikkulturskolans konsert på BrännaBorg. Eftersom det var rätt höga ljud av blåsinstrument hade Isa sina gröna hörlurar med..


RSS 2.0