Vi julstökar..

Det snöade lite igår, därför firar vi det med lite julstök.
Pepparkaksbak och småpyssel hemma. :)


Golden

Birsta idag. Allmänn shopping med båda barnen och avslutade sen med julbordet på Ikea.

Iför sig blev det inte mycket till handlat, känns mer som man dragit runt på två barn och kämpat med att hålla humöret uppe. Inte lätt att hålla en tre:åring i sin värsta trots i schack... Men lite mysigt var det ju ändå.

Nagelack, supermanlångkalsonger till sambon, julservetter och två koftor till dottern blev det iallafall. ;)


Höstmat

Jag är sjukt förtjust i rotgrönsaker i ugn. Det pssar till allt, och är ibland nästan godare än potatisklyftor i ugn, då rotgrönsaker oftast har en smak.. 
Har precis fstnat för gulbetan. Den är så good i smaken och har en fantastisk färg. 
Min kära familj får tå ut med rotgrönbsarek till det mesta här hemma, och idag blev det gulbetor, morötter, palsternack och kålrot. Till detta blev det grillspett med älgkött och svamp. Härliga höstmat med höstfärger!!
 
Gulbeta..
 

Idag fick jag ett brev..

Har så fantastiska vänner som tänker på mig på de mest osannolika ställena. En av dem kom idag förbi en snabbis för att lämna ett litet kuvert med en överaskning.
Hon hade sett rosa flugsvampar på en butik och direkt tänkt på mig och därför köpt några stycken som nu fanns i det fina kuvertet. :)

Så snällt och så klockrent och svamparna var verkligen jag!
Fantastisk vän!!

 


Livet är inte lätt

Just nu verkar mitt liv inte riktigt gå i min riktning. Fick inte jobbet jag ville ha, jag är förkyld och sover dåligt.
Va gör man då?

Jo man gör av med pengar i Birsta på onödiga saker, man dricker kopiösa mängder kaffe och man bakar.
Idag blev det saffransmuffins med russin och mandel. Nu ska jag mysa med mina barn, och sen åka på systemet och köpa ett gott vin till middag!

 


Eftermiddagsmellis..

Isa och jag lyxar i höstmörkret med en smoothie/millshake med frusna hallon i till eftermiddagsmål. Smarrigt och härligt om man har tjocka sugrör. :)


Höstmys..

Passar på att blogga lite nu mellan amningarna och lämningar på förskola och sånt. Det är rätt så mycket att göra med två barn. Man har inte mycket tid för sig själv direkt. Har jag båda barnen hemma är det enb kamp att få storasyrran att sköta sig, och att amma, laga mat, städa och söva barn. 
 
Har ju min jobbsituation också som går mig på nerverna. Svåra beslut och jobbiga beslut kommer komma... man går ju bara och väntar.. 2013 kommer bli ett struligt år kan jag tänka mig. 
 
I helgen har vi iallafall haft höstmys med Sambons familj,, skönt med lite hjälp att ta hand om dottern, då kan man få sova lite längre på morgonen då lillpojken gärna slökäkar och sover omvartann på morgontimmarna. 
 
Annars går jag ju på vv igen, och det fubbkar faktiskt riktigt bra! Har gått ner en hel del redan, och nu börjar kläder sitta ok igen och man orkar mycket mer än tidigare.. jag kämpar på!
 
 
Goklimpen


Ute på fågeljakt..
 
Isa och farfar spanar efter älgar och fåglar..


Bloggtorka

Ja, jag har ej haft varken tid eller ork att blogga. Det blir så när man har små barn..

the exact opposite

Konstigt det kan va, ena stunden mår man så bra, man känner bara lycka i kroppen och kärlek till sina egna..

En stund senare vänder det.
Igårkväll kände jag bara hur kroppen direkt ställer sig i försvarställning, vill ja ha det så här? Är det så här mitt liv ska se ut? Är det så här JAG vill ha det?
Jag vet inte om det är hormonerna som spelar mig ett spratt igen, eller om man är på väg i samma svacka jag hade sist efter förlossningen, den som tog nått år att ta sig ur..
Hoppas inte det. En sak är säker, jag älskar min familj och alla som ingår, men ibland är det bara tungt. Tålamodet tryter och man blir själv hemsk att leva med.. Då dyker de där jobbiga tankarna upp om livsval, och svåra beslut...
Ibland går bara tåget för fort och man hinner inte se landskapet som svischar förbi.. Och då blir man rädd...


Mys!!

Nere i vardagsrummet dammsuger sambon, saften som jag just kokat svalnar på bänken i köket.
Isa leker i sitt rum häftigt, leksakerna ligger över hela rummet.

Jag och Elis ligger i sängen bland kuddar, använda bröstpads och handdukar. Elis pruppar och suger på bröstet om vartan.. Jag läser mammatidningar och försöker lägga in det här blogginlägget samtidigt..
Bör vara dags att byta bajsblöja snart.

Sen blir det att laga kycklingsallad, och sist men inte minst egentid i form av träning på Friskis!

Sköna söndag skulle jag säga. Bara en sån där härlig känsla av total vardagslycka!


RSS 2.0