V. 38+4

Nu börjar det verkligen närma sig, en och en helv vecka kvar till BF. 
Gjorde ett extra UL idag för att se hur beben låg, barnmorskan hade varit lite orolig att han låg fel, men icke. Han låg precis som han skulle vilket var jätteskönt att se. Dessutom ner i bäckenet var han och höll på å det är ju ett bra tecken. 
 
Förvärkar har jag börjar få mer oh mer, men mest ett jäkla tryck nedåt helt enkelt. Förkylningen är jag ÄNTLIGEN fri ifrån, så nu känner jag mig pigg och glad igen, som en ny fast fortfarande gravid människa.. 
 
Idag har jag bakat mera bröd, och lagat god flygande jakob. I helgen blir det älgjaktsstart, om inte beben redan kikat ut dvs. Men jag tror att Morgan hinner jaga lite, om inte annat är det skönare att tänka så annars blir jag såg knäpp i skallen. 
 
Nedan kan man läsa lite om denna vecka om man är intresserad.. 
 
 
 
Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar.Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska. 

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser. 

Kommentarer
Postat av: anna

Å så spännande Johanna! Lycka till med förlossningen! kram =)

2012-09-06 @ 21:21:16
URL: http://vistuga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0