Vecka 32+2

 
Nu börjar verkligen kroppen förbereda sig. Jag har förvärkar lite då och då, ont i nederdelarna och beben han vevar runt som en tok.. Jag borde börja vila mer, men man både glömmer det och har för mycket att gör för tt hinna. Men jag ska bli bättre på det. 
Mina fogar är som de är, har mer ont i ena sidan, så jag kör tensaparaten på kvällarna. Det är skönt. Längtar mycket efter bebisen och vi har börjat planera inför hur vi skall göra när det väl blir dgs att fara in på förlossningen. 
Har skaffat allt som jag ville ha inför bebisen, babysitter, sele, skötbord m.m Även införskffat nya fina lakan till beben och oss vuxna med, ny bebisfilt och lite andra prylar. Kläderna är rensade och förberedda så det är bara för han att komma! 
 

Den enda hittils tagna bilden av magen. Nån bild måste man ju ha för andra barnet också.  
 

Här är lite fakta om aktuell vecka från gravid.se
 
Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda. 

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser.Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0