Vecka 12+1

Happ, på väg in i vecka 13 då... 12 veckor avklarade. Nu ska den största risken för missfall vara förbi, så det är ju skönt. Illamående och sånt skall ju också minska. Än så länge så känner jag fortfarande av det, men eftersom jag får medicin för detta håller det sig på en lugn nivå.

Tycker det går sjukt långsamt denna gång, men det kanske blir bättre när man fått vra på ultraljud nr två om några veckor.

Ska till MVC imorgon för inskrivning, så det e ju ett steg i rätt riktning.

Här är lite info man kan hitta om denna vecka från nätet.


Vecka 12
Ditt barn är ca 60mm långt från huvud till stjärt och vikten är omkring 18g. Barnets huvud blir rundare i formen och hon eller han ser mer och mer ut som ett människobarn från topp till tå. De inre organen fortsätter att utvecklas, speciellt hjärnan. Fingrar och tår har delat på sig och skelettet blir allt hårdare. Könsorganen börjar formas i enlighet med fostrets kön.
Hypofysen som sitter på hjärnans undersida, börjar producera hormoner och stämbanden börjar bildas. Barnet rör sig alltmer i livmodern och kan le, rynka pannan och suga på tummen. Matsmältningssystemet klarar nu att tillgodogöra sig glukos (socker) och navelsträngen transporterar näring och avfallsprodukter mellan moderkakan och barnet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0